neo-sign

Neo skriver kontrakt med IFK

Anfallaren Neo Westerlund, 18 år, har skrivit ett förstaårs kontrakt med IFK Luleå.

– Neo är en av de mest lovande anfallstalangerna i Norrbotten. Han har imponerat på träningarna och visar redan unika egenskaper som en utpräglad anfallare med en förmåga att skapa målchanser, säger Christer Andersson i sportrådet.

Neo har fostrats i sin moderförening Bergnäsets AIK och han har sedan gått vägen genom IFKs Akademi. Han var lovande i både fotboll och ishockey, men valde att satsa på fotbollen. Det här innebär att IFK fram till nu har kontrakterat fem spelare födda 2002-2003 från IFK Akademi.

– Det känns väldigt spännande och har varit både roligt och utvecklande att träna med herrlaget. Jag är glad att jag får chansen, säger Neo till ifklulea.se.

– Att vi kan flytta upp så pass många spelare från akademin visar hur bra vår akademi är på att utveckla unga spelare. Det visar också att vi vill ge unga och ambitiösa spelare chansen och förutsättningar att blir så bra som möjligt. Vi kommer att fortsätta satsa än mer på att utveckla vår akademi för både killar och tjejer, avslutar Christer Andersson.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email