IFK Berga

Nu kan kontraktet säkras – borta mot IFK Berga

Tre poäng. En seger på bortaplan mot nedflyttningsklara IFK Berga är vad som krävs för att säkra spel i Ettan även 2021 – med en omgång kvar. ”Vi måste ha samma inställning och attityd som alltid”, säger Arish Nouri.

Elva plusmål mot Örebro Syrianska, som just nu innehar kvalplatsen, innebär att även ett oavgjort resultat skulle ta herrlaget väldigt nära ett nytt kontrakt.

Som nykomlingar i Ettan har IFK Luleå stått för en stark säsong och har, redan innan avslutningen på hemmaplan mot Sylvia, chansen säkra en plats ovanför strecket.

Trots en bra insats mot kvaljagande Sollentuna på hemmaplan för en vecka sedan, räckte man inte till då för att knyta ihop säcken.

– Vi summerar den matchen som att vi kommer upp till 95 procent. Då räcker man inte till mot ett topp fem-lag. Jag tycker att vi över stora delar gör en bra match. Framförallt när vi har modet att spela en offensiv fotboll och vill äga boll. Då skapar vi chanser även på topplagen.

Motståndet IFK Berga från Kalmar är redan klart för division 2 nästa säsong och kommer närmast från en 10–2 förlust på bortaplan mot IFK Haninge. Men enligt Arish finns det ingen risk för underskattning.

– Vi är otroligt taggade. Berga är ett lag som ska ligga högre upp och är ett jättebra lag. Det såg vi på Nyabvallen i somras. När man åker på en sådan smäll som de gjorde senast så brukar man höja sig väldigt många procent, säger han och fortsätter:

– I det läget som vi är i finns ingen risk för underskattning. Vi har snackat om det i veckan och gått igenom Berga två gånger. Det finns noll underskattning inför matchen.

Som Arish nämner var det en jämn match mellan lagen på Nyabvallen i juli. Även om IFK Luleå vann med 1–0 efter ett frisparksmål från William Olausson, fick Berga en kvittering bortdömd i slutskedet.

– Det är samma ingångsvärden på söndag som när vi mötte Sollentuna. Det krävs att vi har samma inställning och samma attityd till uppgiften. Vi går in för tre poäng och behöver sätta defensiven först, det är prio ett. För skapa chanser gör vi i alla matcher.

I sista stund flyttades matchen från Guldfågeln Arenas hybridgräs till Gasten IP:s konstgräs. Något som gynnar IFK Luleå, menar Arish.

– Vi är mer vana på konstgräs och de gräsmatcher som vi har haft i år, så har vi haft det lite tyngre. Framförallt med tempoomställningen när det går mycket snabbare. Då får hemmalagen en fördel när de tränar där varje dag.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email