ifk-lulea-akademi

Ny ansvarig för IFK Luleå Akademi

IFK Luleå har anställt Andreas Johansson som ansvarig för Akademin. Andreas kommer att ha ett övergripande ansvar för att utveckla och driva akademin och säkerställa att den håller yttersta kvalitet.

IFK Luleå Akademi är en elitförberedande verksamhet och satsar mycket på unga spelare. Med ett genomtänkt och långsiktigt upplägg, utbildade och erfarna instruktörer utvecklar IFK Luleå ungdomsspelare till seniorspelare som kan ta plats i ett konkurrenskraftigt seniorlag, eller i någon av Norrbottens övriga föreningar.

”Vi vill lägga grunden till en konkurrenskraftig elitfotboll byggd på Luleås och Norrbottens egna ungdomsspelare, utbildade i egna led. Spelarens individuella utvecklings ska sättas i första hand. Föreningen i andra samt laget i tredje hand. Akademiverksamheten ska inrymma både flickor och pojkar.” säger Andreas Johansson, tillträdande akademiansvarig i IFK Luleå.

”Vi är fantastiskt glada över att kunna knyta till oss en så meriterad och kompetent resurs till vår Akademi. Vår ambition är att fortsätta utveckla fotbollsverksamheten och spelarutbildning till den ledande fotbollsakademin i Norrland. Därför är det nödvändigt att rekrytera en akademiansvarig för att strukturera, bygga upp och driva föreningens akademiverksamhet.” säger Daniel Kalén, sportchef i IFK Luleå.

Andreas är en välutbildad och meriterad ledare. Han innehar utbildningarna UEFA A och UEFA Elit youth samt är legitimerad specialidrottstränare på NIU fotboll i Luleå och gymnasielärare i idrott och biologi. Andreas är också aktiv som tränarutbildare åt Norrbottens Fotbollsförbund inom A-ungdom, B-ungdom UEFA B samt C diplom. Som ledare har han varit distriktsförbundskapten för pojkar födda 1998 samt 2001. Han har under sex år varit en del av ledarstaben i Piteå IF DFF allsvenska damlag med tre medaljer, varav ett SM-guld 2018. Andreas jobbar heltid på NIU fotboll i Luleå sedan åtta år tillbaka.

Avtalet sträcker sig över tre år.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email