Olausson

Ny uddamålsförlust efter sent straffmål

Med en halvtimme kvar av matchen stod 1—1 i matchen och IFK fick chansen att spela med en man mer. Men efter att Jakob Johansson-Inga visats ut och Örebro Syrianska satte en straff, orkade man inte stå emot.

På en frispark tog hemmalaget Örebro ledningen genom Tobias Nilsson. Vackert lyfte han bollen över muren och förbi Gustav Stålnacke.

Repliken kom dock snabbt. Yassine Assam höll sig framme efter en miss i Örebroförsvaret och gjorde sitt första mål för säsongen.

IFK Luleå gavs ett gyllene läge att få med sig alla tre poäng när Ebrima Jaiteh visades ut med 30 minuter kvar att spela.

Bara sju minuter senare var det dock Jakob Johansson-Ingas tur att skåda det röda kortet. Han fick en andra varning i en duell på mittplanen.

Olyckan var inte över där, utan fem minuter senare fick hemmalaget en straff och då gjorde Linus Lamu inga misstag från 11 meter.

Det är så otroligt, otroligt bittert. Det är en sak att förlora mot ett bättre lag, men på det här sättet, att vi ger dem tre poäng. Samtidigt kan vi inte annat än skylla oss själva. Det finns inga ursäkter, vi är för dåliga i beslutsfattandet i de avgörande situationerna, säger Tomas Eriksson.

Känns det så, att ni ger dem tre poäng?

Verkligen. I 60 minuter känns det stabilt. De får en utvisad, de känns slitna och trötta. Då kändes det som att det här kan vi inte förlora. Men vi lyckas förlora. Jag är så sjukt besviken.

Både Arish Nouri och Max Wårell fick bra lägen att kvittera tillställningen ytterligare en gång. Istället stod sig 12 matchen ut.

Det är sista skärpan. Det handlar om självförtroende. Både i de offensiva och defensiva delarna är vi inte där.

Vad säger du om prestationen ni gör?

I den här matchen vill jag faktiskt inte prata om prestation. Utan jag vill bara fokusera på att vi kastar bort tre poäng i sjön. De besluten vi tar i viktiga lägen är bara för dåligt. Nu är vi framme i match tre och det handlar om att börja ta poäng. Då kastar vi bort det allt vad vi har. Det är inget kanonlag vi möter och i den här matchen måste vi ta poäng.

Nästa match är om en vecka, på söndag möter vi Sollentuna FK på bortaplan.

Simon Tjärnberg

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email