IFK Bråholm

Ny uddamålsförlust mot IFK Haninge

IFK Luleå lyckades inte ta revansch efter uddamålsförlusten mot IFK Haninge på hemmaplan för drygt en månad sedan. Matchen i södra Stockholm vann Haninge — återigen med 1—0. ”Vi är inte riktigt desperata nog”, säger Fredrik Lundgren efter slutsignal.

Med två avbräck jämfört med senaste hemmamatchen mot Örebro Syrianska — Joakim Persson och Patrik Pettersen — siktade man på tre poäng mot tabelltrean Haninge. Speciellt efter segern och den fina prestationen i segern i onsdags.

Haninge kom däremot ut i första halvlek, tog tag i taktpinnen och hade ett klart övertag i bollinnehavet. Men hemmalaget hade inledningsvis problem att såga sig igenom en kompakt Luleådefensiv.

Istället kom Haninges ledningsmål när Antonios Bahdke efter 25 minuter borrade in ett skott i bortre hörnet med höger yttersida från utkanten av straffområdet. En kalldusch med tanke på att det var hemmalagets första avslut på mål.

Även efter målet fortsatte Haninge att ha ett stort bollinnehav, men skapade inget i offensiv väg under halvlekens sista 20 minuter.

I andra halvlek kom IFK Luleå ut med en helt annan energi och tog över matchbilden. Även om Yassine Assam och Patrick Kpozo var ständiga hot i djupled, saknades den sista skärpan i sista tredjedelen för att på allvar hota om en kvittering.

— Jag är lite förbannad. Det är klart att man aldrig vill förlora en match. Men två 1—0 förluster mot Haninge, som är ett topplag. Det är inte jättemycket som skiljer egentligen. Det har vi känt hela året, oavsett vilka vi har mött, säger Lundgren och fortsätter:

— De är bra i första, men vi har momentum hela andra halvlek. Då måste vi kunna komma till bättre lägen. Vi är inte riktigt desperata nog.

Med tio minuter kvar gjorde IFK ett dubbelbyte, Arish Nouri och Karl Åberg byttes in. Ut gick Islam Burman och Isak Bråholm. Trots att vi flyttade fram manskapet under matchens slutskede, lyckades vi inte vaska fram en sista kvitteringsmöjlighet.

— Adell gör en magisk räddning i andra, annars har de i princip ingenting. Vi gör en bra andra halvlek och det får man vara stolt över och ta med sig. För en gångs skull är vi desperata i eget straffområde, då är det bara synd att vi inte kan vara det även i offensivt. Vi är stabila i eget straffområde, då måste vi kunna tajma det med att vara lika bra offensivt.

Ni håller skyttekungen Ashley Coffey mållös över 180 minuter. Någon hemlighet där?

— Det blir mycket fokus på det, på spelare som man vet är duktiga och målfarliga. Nu håller vi honom borta och det är inte många av de övriga som kommer till farliga lägen heller. Det är ett stabilt lag och man fattar varför de är i toppen. En del andra lag blir naiva i uppspelsfasen, det blir inte de här.

I och med Haningetrean får Brommapojkarna se sig passerade i tabellen och Haninge kliver upp på kvalplats till Superettan.

IFK Luleå behåller sin tiondeplats i Ettan norra, då samtliga bottenkonkurrenter kammade noll under söndagen. Nu väntar två viktiga hemmamatcher i kampen om nytt kontrakt, mot Team TG och Nyköpings BIS.

— Det är en bra insats i dag, absolut. Håller vi det här spelmässigt mot TG och Nyköping, så tror jag absolut på många poäng. Det kommer krävas samma hårda jobb och vi får inte underskatta dem på något sätt, även om vi vann vårmötena. Vi är alla medvetna om att är man inte där, så blir det tungt.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email