IFK-Nyköping

Ny uddamålsförlust mot Vasalund

Precis som i våras förlorar IFK Luleå med uddamålet mot serieledande Vasalund. Lagkapten William Olausson reducerade på tilläggstid, men närmare än så kom man aldrig. ”Fått nog med hedersamma förluster”, säger målskytten.

Ett dygn efter den planerade matchtiden kunde IFK Luleå resa ner till Stockholm för att ta sig an Vasalund i Solna. Diverse flygstrul stoppade laget under söndagsförmiddagen och då valde man att skjuta på matchen ett dygn.

När matchen väl sparkade igång klockan halv sex på Skytteholms IP, hann den inte ens bli två minuter gammal innan hemmalaget var i ledningen. Efter en slarvig hemåtpassning och ett missförstånd i backlinjen kunde Vasalund ta ledningen.

Även om hemmalaget fortsatte att styra spelet kunde IFK komma på några uppstick. Framförallt genom Joakim Persson, som var ett ständigt hot i djupled, kunde man hota Vasalundsbackarna.

Men Vasalund var i ledningen med 1—0 när 45 minuter var spelade.

— Vi får en tung start, men det är sådant som händer – en dålig hemåtpass, friläge och mål. Vi snäppar upp oss efter det, kommer in i matchen och vågar spela lite mer med boll. Det blir inte som det har blivit i andra matcher mot topplagen, att vi slår ifrån oss och rensar. Vi vågar spela och kommer till bra lägen. Det är några sena brytningar ifrån en kvittering. Ändå en bra känsla när vi går till halvtid, säger William Olausson.

I andra halvlek klev IFK ut med pondus och tryckte tillbaka serieledarna under långa stunder.

Även om inledningen av halvleken blev händelsefattig, så var nyinbytte Alex Brilhante centimeter från att kvittera med 20 minuter kvar att spela. Istället kunde Vasalund kontra och göra sitt andra mål för kvällen.

På tilläggstid reducerade lagkapten Olausson från nära håll, men närmare än så kom man aldrig. Även om man skapade ytterligare en halvchans innan domaren blåste av.

— I andra känns det som att vi går ut och tar tag i taktpinnen. Det är jobbigt när de får in sitt andra med kvarten kvar och vi är inne i en bra period i matchen. När vi väl får in reduceringen så är det lite väl lite tid kvar. Vi skapar ändå någon halvchans efter målet. Innan han blåser av så har vi ett ganska bra läge när jag nickar in bollen i mitten, säger ”Wille”.

— Vi tar ju med oss noll poäng och det gör ingen större skillnad om det blir 2–1 eller 3–0. Hedersamma förluster är något som vi har fått nog av. Det gäller att vi kommer ihåg känslan i omklädningsrummet som vi hade nu och den frustrationen.

Tittar man på insatsen som ni gör mot serieledaren, så finns det väl positiva inslag?

— Ja, så är det absolut. Även om det är svårt att plocka ut dem så här direkt efteråt. Det är svårt att bry sig så mycket om det när vi reser hem med noll poäng till Norrbotten. Nu känns det jävligt surt. När vi tittar på bägge matcherna mot Vasalund så är det otroligt surt att de tar sex av sex poäng.

Olaussons mål kom till på klassiskt måltjuvsmaner, framspelad av Yassine Assam. Om än något för sent, enligt honom själv.

— Jag fick en bra passning av Assam och får med mig bollen med en bra första-touch. Kanske en lite ovan position för mig, men den gick in i bortre så det var skönt. Bara synd att den kom med så pass lite kvar. I dag är vi lite mer desperata när vi jagar ett mål än vad vi har varit tidigare. Tittar vi på bortamatchen mot Haninge, så hade vi inte alls samma desperation i slutet.

Nästa match blir på söndag på bortaplan mot Gefle. Med åtta matcher kvar står IFK Luleå på 26 poäng och sex poäng till godo till strecket.

— Vi har en bra känsla i laget. Bortser vi den här matchen så är vi inne i en bra poängmässig form. Det är nya tag på söndag och viktiga poäng som står på spel då. Än är det inte klart.

Vasalunds IF—IFK Luleå: 2—1

Mål, Luleå: William Olausson

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email