dqHc5XYw

Oavgjort på bortaplan mot Sandviken

Delad poäng mellan Sandvikens IF och IFK Luleå på Jernvallen. Detta efter en sen kvittering av hemmalaget.

Det dröjde inte länge innan Sandviken tog ledningen i matchen på Jernvallen. Efter en energisk start från hemmalaget kunde Niclas Håkansson få en tå bollen efter en hörna och peta in 1–0 för Sandviken. Då var sex minuter spelat av matchen.

Hemmalaget fortsatte därefter att skapa målchanser och Tomas Adell i målet fick bekänna färg.

Men istället för ytterligare mål för Sandviken kunde IFK Luleå ställa om och som så många gånger tidigare den här säsongen bröt Patrick Kpozo sig loss på sin vänsterkant efter en bra framspelning av Sebastian Wigerbäck. Kpozo avslutade högt bakom målvakten till 1–1 efter 19 minuter. Resten av halvleken slutade mållöst.

— Spelmässigt tycker jag att vi är väldigt stabila bakåt och håller det tajt genomgående under matchen. Vi hittar tillbaka till det som har funkat för oss och som har gett oss poäng, säger Patrik Pettersen.

Siriuslånet Joakim Persson gjorde knappt tio minuter in i andra halvlek sitt första mål i IFK-tröjan. Efter ett fint samarbete med Isak Bråholm och ett par snabba dribblingar avslutade Persson i bortre hörnet.

Men Sandviken kom tillbaka.

I den 78:e minuten kunde Naeem Mohammed nicka in 2–2 på hörna. Deras andra hörnmål för matchen.

— De hittar in i bra ytor och har bra fötter därinne. Bjuder man till för mycket när vi är nedtryckta så blir det ganska mycket hörnor. Då ringer det till slut. Det är små grejer. Det gäller att alltid vara påkopplade och attackera bollen. Defensiva fasta har sett bra ut tidigare, säger ”Putte”

Därefter var IFK Luleå närmast att avgöra. Martin Oskarsson fick pannan på en hörna på tilläggstid, som gick i stolpen.

— Två mål på bortaplan ska räcka till seger. När vi väl vågar spela så kommer vi till ytor där de får problem. Med Martins nick i slutskedet är det centimeter från att åka hem med tre poäng. Men rättvist med 2–2.

I och med krysset på bortaplan mot Sandviken innebär det totalt fyra av sex inspelade poäng den här säsongen.

— På förhand hade man tagit det alla dagar i veckan. Speciellt det här krysset borta. Såklart är det surt att tappa en ledning igen. Det får man titta på, varför det blir så. Det hände mot Frej också. Vi är tio man runt egen box och de får stå och sikta in sig. Det är något vi får jobba på. När vi har en ledning, att våga fortsätta spela, avslutar ”Putte”.

Sandvikens IF–IFK Luleå 2–2 (1–1)

Målen, IFK Luleå: Patrick Kpozo och Joakim Persson.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email