Stangnes-edit

Odd-Karl Stangnes – ny tränare i IFK Luleå

IFK Luleå har gjort klart med en ny huvudtränare. Det är Odd-Karl Stangnes, 53 år, som senast tränade Kiruna FF med stor framgång.

Odd-Karl har en gedigen bakgrund som elitspelare med sex säsonger i den högsta ligan i Norge, Tippeligan, med Bodø/Glimt och Lyn. 2012 tog han Uefa A-licens och han har sedan dess tränat bland annat Hammerfest och Bossekop UL innan han tränade Kiruna FF under säsongen 2021. Kiruna FF vann div 3 på ett imponerande sätt. Laget gick obesegrade genom serien med 19 segrar och en oavgjord, och hade en målskillnad på 74-13.     

Odd-Karl Stangnes – ny tränare i IFK Luleå 1

– Det känns väldigt bra att vara i IFK Luleå. Det är en klubb med höga ambitioner, en stark organisaiton och med väldigt duktiga spelare. Jag kommer att implementera en fotboll som bygger på ett intensivt presspel med syfte att vinna bollen högre upp i banan. Det är viktigt att alla är överens och att vi reagerar som en enhet, säger Odd-Karl i en kommentar.

Avtalet sträcker sig över 2+1 år.  

– Odd-Karl har gjort ett väldigt starkt intryck och hans filosofi och ledarskap är i linje med vad vi i föreningen behöver, vill och tror på. Vi är ett passningsskickligt lag som behöver utveckla ett aggressivare försvars- och anfallsspel högre upp i banan för att ta nästa steg och bjuda på en modern och framgångsrik fotboll, säger Christer Andersson, sportrådet.  

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email