BZoRoT5w

Olausson: ”Har verkligen revansch att utkräva”

Efter ett ras i andra halvlek senast mot BP, slutade matchen med en klar förlust. Nu finns chans till revansch mot Örebro Syrianska. ”Nu gäller det att hitta tillbaka till känslan, att hata att förlora”, säger William Olausson.

William Olausson saknades i IFK Luleås förra match, på bortaplan mot BP. Men när Örebro Syrianska gästar Nyabvallen under onsdagseftermiddagen är lagkaptenen redo för spel.

— Vi har verkligen revansch att utkräva, mot just Örebro. Jag tänker hur det gick på bortaplan mot dem. Men fokus kommer vara att sätta defensiven. Prio ett är att släppa in noll mål. Då har man alltid chansen att vinna matcher, säger lagkapten Olausson.

Förra matchen mot Örebro Syrianska spelades den tredje omgången, då blev det en 1—2-förlust för norrbottningarna efter bland annat två röda kort.

— Väldigt frustrerande då. Nu gäller det att hitta tillbaka till känslan, att hata att förlora. Gå ut och göra jobbet tillsammans. Vi har visat i många matcher mot bra lag, att vi kan vara där och störa. Kollar vi på första halvlek mot BP till exempel, tycker jag att vi gör en jäkligt bra halvlek. Skapar mycket chanser. De skapar inte så mycket. Släpper in ett billigt mål i första. Det är sådana grejer vi behöver sudda bort. Så pass bra är lagen i serien. De straffar en om man bjuder på minsta lilla, säger ”Wille”.

Det är just försvarsspelet som kommer bli nyckeln i morgon?

— Precis. Kollar man på tabellen är det en otroligt viktig match, både för oss och dem. Bäst försvarsspel i morgon vinner matchen.

När man kollade in spelschemat på förhand, var det här väl en av matcherna man ringade in, och misstänkte skulle bli viktig?

— Det hade man nästan anat, att vi skulle ligga på liknande position. Men det är därför man håller på. För att spela de här matcherna som verkligen gäller och betyder något. Vi har en bra känsla, även om vi är inne i en tung period poängmässigt. Alla är väldigt taggade och har stor revanschlusta inför uppgiften.

I bortamatchen mot BP saknades flera spelare, bland annat mittlåset med Fredrik Lundgren och William Olausson. Efter två träningar under inledningen på veckan är åtminstone den sistnämnde redo för match.

— Jag hoppas att vi kan vara väldigt aggressiva och ge dem ett varmt välkomnande från start, med ett lite högre försvarsspel till och börja med, även att ha tålamod. Vi vet att vi är svårforcerade om vi ligger rätt i våra positioner och ligger lägre. Men även ta vara på djupledsspelet som kommer bli viktigt. De spelar en 5-3-2. Försvarsspelet är nyckeln givetvis, men vi måste ta till vara på de chanser vi får. Mot BP skapar vi flertalet chanser, men gör bara ett mål. Så har väl tendensen varit vissa andra matcher också. Att vi behöver många chanser för att sätta dit bollen. Samtidigt spelar det mindre roll om man släpper in tre eller fyra.

Matchen mot Örebro Syrianska spelas under onsdagseftermiddagen på Nyabvallen med avspark klockan 16.00. Matchen sänds på sportexpressen.se, nsd.se och kuriren.nu.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email