IFK Olausson1

Olausson: ”Vill ta revansch på oss själva”

En tung förlust i premiären mot IF Sylvia avslutade förra veckan. Nu siktar lagkapten William Olausson och övriga herrlaget på revansch i hemmapremiären mot Vasalund — knappt tre dygn efter slutsignalen i Norrköping.

Seriepremiären mot Sylvia slutade i moll, med förlust med 1–4 och herrlaget vände hemåt med noll poäng i bagaget.

Nu siktar man på att spräcka den poängnollan, i hemmapremiären mot Vasalund.

— Det ska givetvis bli väldigt roligt. Även om det inte brukar vara flera tusen på plats så kommer det att bli speciellt. Det är alltid en trygghet att spela på hemmaplan. Kul att möta ett till bra lag och ta lite revansch på oss själva från i söndags, säger ”Wille”.

Vasalund som motstånd. Vad har du för koll på dem?

— Vi kollade lite video innan träningen i dag (tisdag). Hur de spelar i uppspelsfasen och var vi kan såra dem. Det är lite speciellt, man har inte så mycket material att gå på. Knappt någon match har ju spelats på flera månader. Det är utifrån hur det såg ut i premiären, sedan får vi se vad de åker upp med för lag.

Vasalunds kanske allra främsta offensiva vapen är anfallaren Ekin Bulut. Förra säsongen dundrade han in 26 mål i division 1. Dessutom inledde han den här upplagan av Ettan med två fullträffar mot IFK Berga i premiären.

— Vi har väl inte specialstuderat honom, men vi har även kollat på honom på video. Annars mest hur de spelar som lag, vilka ytor de söker efter. Han är giftig, inget snack om det. Gjorde två mål i premiären och vann skytteligan ifjol. Det gäller att vara noggranna, framförallt i egen box.

Hur känns formen på laget? Med två matcher på fyra dagar.

— Nog känns det ganska bra. Jag är en av de äldre så de andra borde vara fräschare än vad jag är (skratt). Vi hade ett enklare rehabpass i måndags och en lättare träning i dag. Det är ändå en skön känsla att inte ha för mycket tid att grubbla över premiärförlusten. Vi har 29 matcher kvar och vet att det är på hemmaplan vi kommer behöva ta våra trepoängare.

Hur summerar du premiären i söndags?

— Vi gör en ganska bra första halvlek. Psykologiskt jobbigt att släppa in 2−1 i 44:e minuten och sedan 3−1 direkt i andra halvlek. Då är det väldigt mycket motvind. Vi kommer aldrig riktigt in i att få till en forcering efter det. Vi tar med oss försvarsspelet från första halvlek, där vi har ganska många omställningslägen på dem.

Trots ett mål framåt tycker ”Wille” att offensiven var ett glädjeämne i söndags. Med en frispark i stolpen och Patrick Kpozo som ett ständigt hot från sin vänsterkant, finns en del positivt att ta med sig.

— Precis som mot Sylvia är det sådana chanser som vi behöver ta vara på. Speciellt om vi vill vara ett lägre stående lag och vara de som ställer om på motståndarna, när de är oorganiserade. Samtidigt är det en balansgång, vi kan inte ställa om hela tiden då kommer vi inte orka hålla i det över 90 minuter.

Klockan 16 under onsdagseftermiddagen sparkas matchen igång. Den spelas utan publik, men går att se på Sportexpressen, kuriren.nu och nsd.se.

Simon Tjärnberg

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email