OscarF-2

Oscar Faulds klar för IFK Luleå!

IFK Luleå har kommit överens med anfallaren Oscar Faulds från Brommapojkarna. Oscar besökte IFK Luleå i förra veckan och ömsesidigt tyckte uppstod.

Den 20-årige talangen har Stuvsta IF som moderklubb och har också fått sin fotbollsutbildning i Älvsjö AIK FF samt IF Brommapojkarna, där han spelat de två senaste säsongerna i P19 Allsvenskan.

Oscar Faulds klar för IFK Luleå! 1
Foto: sedinbild Instagram: @sedinbild

– Det känns jättebra att vara klar för IFK Luleå. När jag var på besök kände jag direkt att det var ett seriöst gäng med höga ambitioner men ändå ett väldigt skönt gäng grabbar på sidan av också. Jag kände när jag pratade med Odd-Karl att jag gillade hans spelidé med hög fart och väldigt aggressivt presspel, säger Oscar i en kommentar.

Oscar kommer att ansluta till laget inom kort och förbereda sig för säsongen.

– Det som gjorde att jag valde Luleå var deras höga ambitioner inför denna säsong där de satt upp målet att studsa upp direkt till Ettan igen. Sen känner jag också att IFK spelar en fotboll som passar min spelstil väldigt bra så jag kan ta kliv och utvecklas ännu mer här. Ser fram emot detta år och kommer jobba stenhårt tillsammans med laget och tränarstaben för att vi ska nå våra mål i år, avslutar Oscar.

Avtalet sträcker sig över två säsonger.

– Vi blev väldigt imponerade av Oscar när han besökte och oss och tränade med laget. Det är en välutbildad, utpräglad och stark målskytt som har bra funktionell teknik och ger än mer tyngd vårt anfallsspel. En unik spelartyp, kommenterar Christer Andersson, sportrådet i IFK.   

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email