Martin

Oskarsson inför BP: ”Ett väldigt bra lag”

Fjolårets superettalag Brommapojkarna på bortaplan, är på förhand en av säsongens tuffaste uppgifter. Men det är vad som väntar herrlaget under lördagseftermiddagen. ”Det blir en riktigt tuff match mot ett väldigt bra lag”, säger Martin Oskarsson.

Under lördagsmorgonen reser IFK Luleå ner till Stockholm och några timmar senare gästar man BP på Grimsta IP. Med veckans DM-guld och storseger mot Storfors, färskt i minnet, siktar man på att vända trenden med sex raka matcher utan seger.

Även om laget är medvetet om att det är en helt annan uppgift som väntar nu, jämfört med i tisdags.

— Det blir en tuff match, en riktigt tuff match. De är ett väldigt bra lag, men det vet vi om. Vi har mött dem i Luleå, gjort bra ifrån oss och tagit poäng. Vi siktar på att upprepa något i den stilen, säger Martin.

För knappt en månad sedan, i vårmötet mot Brommapojkarna på Nyabvallen, fick laget med sig en poäng. Men det var ett kryss med mersmak, efter att ha skapat flera chanser att avgöra matchen – framförallt i andra halvlek.

Vad präglade den insatsen?

— Ett bra försvarsspel, både vårt kollektiva försvarsspel och att det var bra individuella prestationer i form av bollvinster och löpmeter.

Oskarsson missade den senaste matchen i Ettan, på hemmaplan mot Täby. Högerbacken var däremot tillbaka i spel i DM-finalen mot Storfors och är nu åter redo för spel.

— Jag har haft en blödning i höften och det har varit smärtan som avgjort om jag har kunnat vara med eller inte. Jag spelade inte mot Täby, för att det inte kändes nog bra då. Jag testade mot Storfors, då kändes det tillräckligt bra och nu känns det ännu bättre.

Vad kommer krävas av er?

— Först och främst att vi sätter försvarsspelet. Givetvis att vi petar in en boll också. Jag spår väl att det viktigt att ta vara på kontringstillfällena. Det är den matchbilden jag tänker mig, när vi åker dit och möter ett bra lag på bortaplan, säger han och fortsätter:

— Håller man tätt så behöver man inte alltid ösa in mål framåt. Det är rätt logiskt.

Klockan 14 under lördagseftermiddagen är det avspark mot Brommapojkarna. Matchen sänds på Sportexpressen, nsd.se och kuriren.nu. Startelvan presenteras på våra sociala medier, en timme före avspark.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email