IFK Luleå - P19

P19 imponerade i derbyt!

Äntligen var det dags för första tävlingsmatchen i P19 div 1 norra där en biljett till P19 Juniorallsvenskan står på spel. Första matchen bjöd dessutom på ett klassiskt derby mot BBK som IFK lyckades vinna med 2-1.

Matchen började i ett högt tempo där BBK inledde med en aggressiv press som IFK hade svårt att spela sigur till att börja med, förstärktes ytterligare av att BBK tar ledningen efter lite strul i uppbyggnadsspelet efter 15 minuter.

Efter detta jobbar IFK Luleås unga lag in i matchen och tar successivt över spelet. Med IFKs fina kontrollerade passningsspel och organisation skapar man många målchanser men utan att sätta bollen i mål. BBK leder med 1-0 i halvtid.

I andra halvlek tar IFK Luleå över splete helt och hållet och dominerar matchbilden mot ett tröttkört BBK. Helt logiskt kvitterar även IFK efter 57 spelade minuter genom Aaron Grape framspelad av Kalle Åberg.

IFK Luleå trummar på och skapar målchans efter målchans men det dröjer ända till 89e minuten innan det välförtjänta 2-1 målet kommer av Jonathan Kårebom efter en tilltrasslad situation framför mål.

En högklassig P19 match där IFK Luleås unga lag visar upp ett imponerade passningsspel och tålamod och vinner således rättvist.

P19 imponerade i derbyt! 1
Matchvinnaren Jonathan Kåreborn.
Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email