ifk-dekorbild

Patrick Kpozo klar för IFK Luleå

Den 22-åriga vänsterspringaren lånas in från allsvenska Östersunds FK över säsongen 2020. Patrick kom till Sverige från Ghana år 2015 och representerade då allsvenska AIK innan han värvades av Östersunds FK i augusti 2017. Nu förstärker han IFK Luleå inför återkomsten i Ettan norra.

Kpozo har 30 allsvenska matcher plus ett antal kvalmatcher i Europa League på sitt CV. Trots sin ringa ålder kommer han att kunna bidra med god erfarenhet från spel på högre nivåer – nationellt och internationellt.

– Att vi kan knyta till oss spelare av Patricks kaliber är ett bra betyg på att den satsning som görs har märkts av och att vi som förening växer. Han vet vad det innebär att träna och spela på elitnivå, något som är oerhört viktigt för vår egen utveckling, säger Daniel Kalén, Sportchef för IFK Luleå.

Under de senaste säsongerna har Kpozo spelat som vänsterback och wingback. I IFK kommer han få ett allt större offensivt förtroende.

– Vi ser honom i förstahand som en vänstermittfältare hos oss. Han har egenskaper som vi kommer ha stor nytta av framåt i planen, både med sin snabbhet och sin förmåga att sätta in bollarna i boxen, avslutar Daniel Kalén.

Patrick Kpozo ansluter till IFK Luleå nästa vecka och kommer då börja försäsongsträna med laget.

Låneavtalet med Östersunds FK sträcker sig över säsongen 2020.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email