om5A1Zcg

Persson: ”Behöver göra en minst lika bra insats”

Efter onsdagens trepoängare mot Team TG är det dags för herrlagets tredje match på åtta dagar, mot Karlstad Fotboll i Arcushallen.

Joakim Perssons och Alex Brilhantes mål i onsdagsmatchen mot Team TG blev avgörande, och tre poäng in på kontot.

– Det var en riktigt viktig match att vinna. Båda lagen behövde vinna den. Vi tog tre poäng och jag tycker att vi förtjänade det efter vår första halvlek. I andra var det en riktig kämpainsats, men vi klarar det till slut, säger Joakim Persson.

Vad tycker du om insatsen?

– Första halvlek var riktigt bra. Vi hade mycket boll och hade initiativet. I andra halvlek tappade vi det. Det kändes som att vi slog över till att vi skulle försvara vår ledning, efter att vi gjorde 2–0 direkt i andra, säger ”Jocke”.

Nu väntar tredje matchen på en vecka, när herrlaget tar emot tabelltolvan Karlstad Fotboll under söndagseftermiddagen.

Ett lag som IFK Luleå mött en gång den här säsongen. Då blev det en seger med 1–0 på bortaplan och säsongens första trepoängare.

– Det är en viktig match det här också. De ligger efter oss och de behöver kämpa för sina poäng och vi behöver kämpa för våra poäng, för att säkra kontraktet. De är ett riktigt bra lag och är lite besvikna efter den här säsongen och har gjort riktigt bra matcher den senaste tiden. Vi kan absolut inte tro att det kommer vara en enkel match. Vi behöver göra en minst lika bra insats som mot TG för att vinna den här matchen, säger ”Jocke”.

Vad blir viktigt?

– Att vi jobbar hårt och jobbar för varandra. Att alla vet vad vi ska göra i alla situationer. Att vi ger allt vi har.

I hemmalaget IFK Luleå saknas Patrik Pettersen, efter att han ådrog sig sitt fjärde gula kort den här säsongen och är därmed avstängd.

Matchen spelas i Arcushallen och sänds på sportexpressen.se, nsd.se och kuriren.nu med avspark klockan 14.00.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email