4BiMSL0g

Persson: ”Vill göra så många mål som möjligt”

Två lån från Sirius har kommit upp till Luleå. Nu är det tredje på plats. Joakim Persson är redo för spel till bortamatchen mot Täby. ”Man måste verkligen kämpa hårt för att konkurrera”, säger han.

Efter sex raka segrar bröts sviten på hemmaplan mot Haninge.

Under söndagen har herrlaget chans till revansch på bortaplan mot Täby.

I förlusten mot Haninge fick Yassine Assam sin fjärde varning för säsongen och är därmed avstängd i söndagens bortamatch mot Täby.

Istället är ett tredje lån från Sirius på plats, anfallaren Joakim Persson.

Persson: "Vill göra så många mål som möjligt" 1
Foto: Roland Aspviken

— Jag vill göra så många mål som möjligt och skapa så många chanser som möjligt. Sen vill jag också hjälpa till i defensiven. Jag vill såklart fortsätta med vinsterna som vi har haft de senaste matcherna i Luleå, säger Joakim Persson.

18-årige Persson är den tredje spelaren som kommer upp till Luleå från Sirius, efter Hannes Sveijer och Isak Bråholm.

— De har berättat väldigt bra saker om Luleå. De trivs väldigt bra och känner att det är rätt steg för deras utveckling. Därför känner jag mig väldigt bekväm med att komma hit. De har snackat väldigt bra om spelarna, att de är väldigt välkomnande. Det är det som gör att jag känner mig bekväm här också, säger Joakim.

Under säsongen har det blivit en start och sex inhopp med den allsvenska klubben. Att komma till Luleå ger en möjlighet för ännu mer seniorspel, menar han.

— Exakt. Det känns väldigt bra att komma upp och få spela i den här divisionen, kanske få lite mer speltid än vad jag hade i allsvenskan. Det är hård konkurrens där. Det känns bra att få köra här. Det är fortfarande en väldigt bra serie. Man verkligen måste kämpa väldigt hårt för att konkurrera. Man ska inte säga att det är för lätt jämfört med allsvenskan.

Isak Bråholm har spelat mycket tillsammans med Joakim Persson i Sirius ungdomslag.

— En snabb spelare som kan göra det lilla extra med bollen. Man vet inte riktigt var man har honom, säger Isak.

Matchen sänds på sportexpressen.se, nsd.se och kuriren.nu med avspark klockan 15.00.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email