20200701_104310

Pettersen: ”Desperationen måste finnas från start”

Efter fyra raka förluster väntar ny chans till första segern, mot Gefle IF. ”Skönt med tufft matchande just nu”, säger Patrik Pettersen”

I eftermiddag väntar en viktig match mot anrika Gefle IF.

Efter en inledning med fyra raka förluster, och nu är det ett revanschsuget lag som springer ut på Nyabvallens konstgräs.

— Skönt med tufft matchande just nu och får chans till revansch från tidigare matcher, säger Patrik Pettersen.

Vad blir viktigt mot Gefle?

— Återigen ett tufft lag som gillar att hålla i bollen. Det kan bli tjatigt, men vi måste fortsätta jobba med den här disciplinen i försvaret. Lyckas vi hålla nollan så har vi ju minst en poäng. En poäng kan bli viktig för oss i slutändan. Det viktigaste av allt är fortsätta huvudet kallt och ligga rätt, kanske kan acceptera att de har bollen mer än vad vi har. Vi måste komma upp i nivå med noggrannheten med boll. Vi har tappat alldeles för mycket boll som det har varit tidigare matcher. Har man då fått jaga i 70 procent av matchen, och aldrig får vila själv med bollen är det nästan dömt att det kommer glida in ett mål i baken, säger ”Putte”.

Under matchen i söndags mot Sollentuna, som slutade med en 1—2 förlust hade vi inte mycket bollinnehav. Sollentuna skapade en hel del chanser innan de till slut avgjorde matchen i den andra halvleken.

— Det är bolltrygga spelare som gillar att hålla i bollen, och varför inte det har funkat tidigare är svaret på frågan som ingen har. Hade man haft svaret på det så hade vi löst alltihop. Det gäller att våga ännu mer idag.

I matchen mot Sollentuna började vi skapa målchanser efter de hade tagit ledningen, det får inte hända mot Gefle, menar ”Putte”.

— När vi väl släpper in målet, då vaknar vi. Då får vi desperationen och tänker, ”nu kommer vi åka hem med noll poäng om vi inte gör någonting”. Då tar vi över och det blir ett helt annat lag. Den desperationen måste finnas från start när man leder med 1—0. Att man vill vara laget som går för det. Vi får inte vakna för sent.

Matchen börjar klockan 16.00 och går att se på sportexpressen.se, kuriren.nu och nsd.se.

Victor Tjärnberg

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email