Putte

Pettersen: ”Det blir en oerhört stor nyckel”

I eftermiddag spelar herrlaget veckans andra bortamatch. Efter uddamålsförlusten mot Vasalund i måndags väntar nu tabellsjuan Gefle IF. ”Vi behöver våga spela vårt eget spel”, säger Patrik Pettersen.

Mot Vasalund reducerade lagkapten William Olausson på stopptid till 1–2. Trots ett par kvitteringsmöjligheter fick man återvända till Norrbotten utan poäng.

— Det är noll poäng, men man får ändå vara ganska positiv och ta med oss de bitar som vi gör bra. Både med tålamod i försvarsspelet och går ut med flaggan i topp i andra. Då stör vi serieledarna och de får det väldigt jobbigt under några perioder. Samtidigt får vi vara ödmjuka, det är ett bra lag och de har några chanser som de hade kunnat sätta, säger Patrik Pettersen.

Avspark är redan klockan 14 under söndagseftermiddagen och ”Putte” väntar sig en likande matchbild även på Gavlevallen.

— Det kommer bli samma sak i Gävle. Vi möter ett lag som gillar att hålla i bollen. Skickliga när de väl kommer in i spelyta två, så går de framåt med sex-sju spelare. De har gjort mycket mål och kommer senast från en stark insats mot TG. Det är precis som många andra bollskickliga lag i serien, säger han och fortsätter.

— Det gäller att vi ligger tajt, jobbar tillsammans i 95 minuter och inte viker ner oss. Sedan vara noggranna i omställningarna och inte skänka bort för många bollar där. Det kan dra musten ur oss i matcherna, när vi försvarar i sex, sju minuter och sedan vinner bollen. Går framåt och då ger bort förstapassen.

IFK Luleå är inne i en tuff matchperiod med dubbla matcher både den här veckan och nästa. Men innan Team TG och Karlstad väntar nästa vecka, ligger fullt fokus på eftermiddagens uppgift.

— Vi behöver våga spela vårt eget spel. Bara att vi kan börja med det lite tidigare än i andra halvlek. Att vi sätter omställningarna är en oerhört stor nyckel med det materialet vi har i truppen.

I vårmötet på Nyabvallen vann Gefle med klara 4–1. Nu hoppas han på en annan matchbild.

— Tittar man på det spelmässiga, i halvtid ligger vi under med 0–2. Det känns absolut inte som att vi var överspelade. Det är ett skickligt lag och det rinner iväg om man inte är påkopplade. Vi har all respekt för Gefle.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email