SZxST_Ng

Pettersen: ”Måste höja oss för att ta poäng”

Fem raka matcher utan förlust för IFK Luleå, kan bli sex när Sollentuna gästar Arcushallen. ”Vi måste höja oss tio procent från föregående match för att ta poäng”, säger Patrik Pettersen.

Tre matcher återstår att spela av Ettan Norra.

Under söndagseftermiddagen väntar säsongens näst sista hemmamatch, när Sollentuna gästar Luleå och Arcushallen.

– Det är ett bra lag. De var trea inför omgången och har tagit många poäng, och har precis som vi, allt att spela för. Tittar man på de senaste matcherna är det ett mycket bättre lag. Spännande utmaning. Men vi måste höja oss tio procent från föregående match för att ta poäng den här matchen, säger Patrik Pettersen.

Förra matchen mot Sollentuna, som spelades i den fjärde omgången, är en match ”Putte” helst glömmer och slutade med en 1–2 förlust för IFK Luleå.

– Det var en dålig match rentav. Vi tog ledningen där nere och höll den till 60:e minuten ungefär. Sen gjorde de 1–1 och då var det många som gick och väntade på slutsignalen. Det var typ 29 grader då. De är ett bra lag som är jobbiga att möta. Slappnar man av så smäller det bakåt.

Vad blir nycklarna mot Sollentuna?

– Defensiven först. I offensiven vet vi att vi skapar lägen varje match. Mot Sollentuna kanske vi inte kommer skapa fem-sex chanser. Vi måste sätta dit den om vi får läget. Sen kunna spela av ledningen, säger ”Putte”.

Just effektiviteten i omställningarna är något som herrlaget tränat på, och även blivit bättre menar ”Putte”.

– Vi har blivit mer effektiva när lägena kommer. Sen har vi fått in en bra målskytt och en bra avslutare i Alex. Han gör mål i princip varje match. Det är skönt att veta, sätter man upp honom i ett bra läge blir det mål. Det gäller för oss andra att steppa upp och ta chanserna när de kommer.

Det är inte många matcher kvar nu, viktiga poäng att spela om alltså?

– Absolut. Vi siktar på att slå in den sista spiken i kistan, säger Pettersen.

Matchen spelas i Arcushallen med avspark klockan 16. Den sänds på nsd.se, kuriren.nu och sportexpressen.se.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email