Scania Employer Branding - Luleå

Säg hej till Scania Luleå!

Ännu en fotbollssäsong är lagd till handlingarna och förberedelserna inför nästa är i full rullning. Att bedriva vår verksamhet hade inte varit möjligt utan våra fantastiska samarbetspartners. En av dessa är Scania Luleå, lastbilsjättens främste partner för tillverkning och utveckling av chassikomponenter och bakaxelbryggor.

Scania Luleå är ett fristående helägt dotterbolag till Scania och är med sina 650 medarbetare en av Luleås största arbetsgivare. De har en lång tradition av att stödja evenemang, föreningar och ideella organisationer runt om i länet på olika sätt och dess logotyp är ett bekant inslag i allas vår vardag. På NYAB-vallen, på IFK:s matchtröja, på Scaniahallen vid Coop Arena och på Stadsmaran.

– Vi engagerar oss i lokala idrottsföreningar för att vi vill att det ska gå bra för hela regionen. Den lokala idrotten är ett stort och viktigt intresse för våra medarbetare, därför är det naturligt att det är viktigt för Scania, säger Johan Hermansson, VD på Scania Luleå.

Ett socialt ansvar, en inkluderande värdegrund och ett ledarskap som linjerar med Scanias värderingar är några av delarna företaget tittar på vid val av samarbetspartners.

– Det vi som företag värdesätter är föreningar som samarbetar på olika sätt för att hitta synergier mellan varandra. Vi tycker att det är viktigt att man inte plockar spelare från varandra eller bedriver toppsatsningar från allt för ung ålder. Det skapar en mångfald och är bra för Luleå som stad.

Nästan en tredjedel av de 650 anställda tillhör den berömda guldklubben, vars medlemskap man föräras efter 25 års anställning. Det är en imponerande siffra samt ett kvitto på både en personal som trivs på jobbet samt en välmående organisation. Sedan invigningen 1968 har Scania Luleå varit centrum för företagets tillverkning av ramkomponenter i höghållfast material, vilka därefter levereras till chassimonteringar i Södertälje, nederländska Zwolle och franska Angers. Företaget är även en viktig aktör i den gröna omställningen som sker i norra Sverige just nu. En omställning som för Scanias del innebär en utvecklad produktionsstruktur och att efterfrågan på kompetens och arbetskraft kommer att öka.

– Jag tror att en viktig del av att våra anställda stannar länge hos oss är att vi har visat att vi är en stabil och trygg arbetsgivare över tid. På Scania omfamnar vi den gröna omställningen som sker i länet just nu och vi i Luleå vill vara med. Vi ser oss som en möjliggörare för elektrifierade fordon och just nu ställer vi om för att tillverka chassit till de elektrifierade fordonen. Den processen har redan startat och vi investerar och anpassar produktionen för framtidens produktionsupplägg, avslutar Johan Hermansson, VD på Scania Luleå.

IFK Luleå är stolta över att Scania Luleå valt att kroka arm med vår förening. Tillsammans med våra partners skapar vi möjlighet att utveckla vår verksamhet och förutsättningar för att bredda vår ungdomsverksamhet samtidigt som vi kan ta nästa kliv på seniornivå. Det är en vinst för våra spelare, för samhället och för fotbollen i Luleå.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email