Willy

Säsongen igång – Olausson: ”Hungriga efter mer”

Under måndagskvällen startade försäsongen inför IFK Luleås andra säsong i Ettan norra. Trots en del rörelse i sportsliga ledningen ser kapten William Olausson ser med tillförsikt på uppgiften. ”Vi är hungriga efter mer och vill etablera oss som ett lag, definitivt på övre halvan”, säger han.

29 november spelades herrlagets sista match i Ettan norra 2020. Som nykomlingar ordnade man ett nytt kontrakt och säkrade spel i landets tredje högsta serie även 2021.

En och en halv månad senare var laget tillbaka i samma hall som säsongen stängdes sex veckor tidigare. Nu för träningspremiär och öppna den nya säsongen.

– Det var ungefär som den första träningen brukar vara i Arcus, lite kalvar på grönbete. Det känns ändå bra. Kul att vara igång och kul att kunna blicka fram emot säsongen. I och med att det inte var så länge sedan vi var här och avslutade är man ändå hyfsat igång. Får man vila två månader mellan säsongerna hinner man tappa lite touch och sådant där, säger Olausson och fortsätter:

– Kul att vi är så mycket folk på träningarna, även om vi har en del spelare borta. Kul att se de nya och yngre som har skrivit på A-lagskontrakt och kul med de nya som kommer in utifrån.

Känner du dig laddad?

– Verkligen. Vi lyckades med vårt mål förra året, att hänga kvar. Nu är vi hungriga efter mer och vill etablera oss som ett lag, definitivt på övre halvan. Vi tog många steg i fjol, om du jämför inledningen med hur det var i slutet. Vi behöver bygga vidare på det spåret, ta steg både som lag och som individuella spelare.

Känner du att den potentialen finns i gruppen – kanske spetsad med någon utifrån?

– Exakt, man vet aldrig vad som händer innan säsongen är igång. Mamadou är inte här ännu och Alex är kvar i Brasilien. Det är två spetsiga spelare. Man får se vad som händer. Det är aldrig fel om det kommer in ytterligare spetsspelare. Men det känns riktigt bra och vi har en bra potential i gruppen.

Efter att Tomas Eriksson valt att kliva av sitt uppdrag som huvudtränare för herrlaget, kommer nu Daniel Engberg och Andreas Johansson att ha ett delat huvudansvar. Två bekanta ansikten för de flesta i truppen.

Extra speciellt blir det kanske för William Olausson som spelat i samma lag som Engberg.

– Som tränare vet jag att han är väldigt engagerad och brinner för fotboll. Han har gjort det bra med min moderklubb, Notviken. Nu var det ett decennium sedan vi spelade tillsammans, så jag tror nog att vi båda har utvecklats en del sedan dess. Det ska bli kul att ha honom med i gänget och teamet IFK Luleå. Det känns bara positivt. Det verkar som att hela truppen är riktigt taggad på att det ska dra igång.

Vad är det som väntar nu under den närmaste tiden?

– Det brukar vara en eller två träningar där det är lite lugnare så att vi inte drar några hälsenor i Arcushallen. Nu har vi inte matcher på några helger, så det blir lite jobbigare träning än vad vi håller på med under säsongen. Det är ett jobb som måste göras, även om det inte är någon favoritsyssla. Nu är Robban kvar, så vi kan väl ana vad som väntar i fys-delen när vi haft honom i några år.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email