BBK

Seger i semifinalen av Stora COOP Norrbotten Cup

Dagens semifinal borta mot Boden BK FF slutade med vinst 1-2 efter två vackra fotbollsmål, ett av vardera lag, avgörandet genom Josh Chatee i matchminut 67´ inför 232 åskådare på Boden Arena.

I första halvlek tog hemmalaget initiativet i inledningen, men ju längre tiden gick var det IFK Luleå som tog över mer av spelet och hade störst bollinnehav. David Majak hade en fin chans efter misstag i hemmaförsvaret, utan resultat. I matchminut 38’ tog dock IFK Luleå ledningen med 0-1 efter ett mönsteranfall, spelade sig fram via kortpassningsspel på högerkanten från egen planhalva, bollen så småningom ut till Martin Oskarsson som slog ett fint inlägg till en fristående Islam Burman som hittade nätet med pannan. 

I andra halvlek var det Boden som kom ut hårt, kanske till viss del beroende på tre byten i halvtid. Man lyckades dessutom kvittera i matchminut 47´ genom ett fint distansskott av Kevin Roberts. I mitten av andra halvlek började IFK Luleå åter ta över initiativet vilket resulterade i ett ledningsmål genom Josh Chatee i matchminut 67’. Boden försökte efter detta forcera men man lyckades aldrig skapa några riktigt farliga målchanser och slutresultatet fastställdes 1-2. 

Josh Chatee om matchen: – Jag tycker vi hade mycket boll men hade kunnat vara vassare i vissa omställningssituationer. Jag tycker att vårt första mål är ett riktigt fint mål och det är just detta våra tränare pratat om att vi ska göra. Jag tror att om vi bara hade hittat lite fler öppna passningar hade vi kunnat skapa fler chanser. Vi hade kontroll över första halvlek så om vi bara hade varit lite bättre på sista tredjedelen hade vi skapat mer. I andra halvlek kvitterar de ganska tidigt men jag tycker vi agerar ganska bra efter målet, då vi spelar mycket på deras planhalva och tar många bra löpningar. Sedan lyckas vi ta ledningen igen och efter det börjar man kunna se att vi har lite tunga ben och börjar bli trötta. På grund av det har Boden mer spel resten av matchen. Jag tycker ändå vi har kontroll på dem och de lyckas inte skapa några riktigt bra målchanser. 

Nu väntar final i Stora COOP Norrbotten Cup för IFK Luleå mot Piteå IF FF där man gör upp vem som blir distriktsmästare och representerar Norrbotten i Svenska Cupen 2022.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email