IFK-Vasalund-2

Seger i seriepremiären mot Gefle IF

I dagens premiär av Ettan Norra vann IFK Luleå med 1-2 efter sent avgörande på straff av William Olausson.

I första halvlek var Gefle IF laget med flest målchanser där IFK Luleå inte kom till någon direkt målchans. Första målchansen fick Gefle redan i matchminut 9’ och 1-0 kom ca 20 minuter senare då hemmalagets nummer 7 Erik Granat satte en helt otagbar frispark en bit utanför straffområdet. Matchens första gula kort fick hemmalagets Leo Englund i matchminut 33’. Yassine Assam om första halvlek. – Första halvlek var ganska jämn, kanske hade Gefle lite mer boll och vi fick jaga bollen lite mer än vad vi velat. Men de skapade inte några jättefarliga lägen, så vi kände ju direkt i paus att vi har det här. Alla spelare kände att vi kan få med oss tre poäng härifrån.

I andra halvlek ändrades matchbilden något då IFK började skapa mer chanser och ta över mer av spelet. 7 minuter in på andra halvlek fick IFK sitt första gula kort, detta på Mamadou Kouyaté. I matchminut 55’ gjorde IFK sitt första byte där Adam Forsman gick ut och Max Wårell klev in, detta strax efter att Joshua Chatee haft lagets första målchans. Bortalagets första mål kom i matchminut 66’ när Patrik Pettersen slog en högt inlägg som Yassine Assam nickade in. Därefter var det Gefle IF som hade de vassaste målchanserna. I matchminut 76’ bytte IFK ut Filip Rundqvist och in kom Arish Nouri. Bortalagets tredje byte skedde 12 minuter senare när Jakob Johansson Inga klev ut och in kom 17-årige Viktor Drugge, som därmed debuterade i A-laget i tävlingssammanhang. I 90’ minuten bröt Max Wårell sig loss och fick med sig en straff som William Olausson tog hand om och gav IFK 1-2 i matchen. Sista 5 minuterna höll IFK tätt bakåt och lyckades ta med sig tre poäng hem.

Premiär målskytten Yassine Assam säger såhär om andra halvlek. – Vi hade självförtroende för att vända matchen och det lyckades vi med. Vi jobbade för varandra, som vi sa och vi sprang mycket mot ett tippat topplag.

Assam avslutar sedan med sina tankar om sin egna insats. – Jag springer alltid och jobbar stenhårt för laget för att vi ska få med oss tre poäng. Det är det jag försöker göra hela tiden. Sen om jag lyckas göra ett eller två mål, eller ett assist, är för mig inte så viktigt. För mig är det viktigaste att vi vinner matchen. Att jag gör mål är jättekul och jag hoppas givetvis det fortsätter så. 

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email