Skärmavbild 2022-09-15 kl. 09.24.25

Seger i Stora Coop Norrbotten Cup

IFK Luleå startade matchen piggt och fick en hörna och ett skott utanför mål efter bara några minuter. I sjätte minuten slår Oscar Faulds en långboll över Piteås backlinje som Nils Nilsson springer på. Försvararna i Piteå får inte ordning på bollen och Nils Nilsson kan plocka åt sig den, han får sedan ett friläge och placerar in 1-0.

Spelet går fram och tillbaka efter det och Piteå har ett mycket bra läge med en chip som går i stolpen. I den 18:e minuten så vinner Viktor Drugge bollen högt upp på planen och hittar ut till Nils Nilsson som får in ett inlägg som Oscar Faulds nickar in i mål. Piteå tar över bollinnehavet i slutet av första halvlek men skapar inga större lägen att göra mål.

Piteå startade andra halvlek med en del bollinnehav och IFK Luleå spelade på kontringar. Piteå har ett skott i den 59:e minuten högt upp i straffområdet som William Tönning får göra en bra räddning på. Men efter det skapar inte Piteå så många stora lägen att göra mål. De har en del skott som antingen William Tönning kan plocka ganska lätt, som blockas eller går utanför målet. IFK Luleå har å andra sidan en del kontringar som inte skapar några direkta målchanser. Men deras presspel var fortsatt bra under den andra halvleken.

IFK Luleå vinner matchen med 2-0 och vinner därmed Stora Coop Norrbotten Cup.

Bild från https://kuriren.nu/

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email