SFK

Seger mot Sollentuna FK på bortaplan

Under söndag eftermiddag spelade IFK Luleå viktig bortamatch mot Sollentuna FK i Ettan Norra, efter stark forcering i andra halvlek kunde man vända 1-0 underläge till seger 1-2. Målskyttar Josh Chatee och Ahmad Gero. Segern innebär avancemang till 12:e plats i den jämna tabellen.

Första halvlek var relativt händelsefattig med mycket spel på den egna tredjedelen av planen. Första riktiga målchansen fick Ahmad Gero efter 27 minuter spelade av första halvlek. Ett friläge till skänks som hemmalagets målvakt lyckades rädda genom en fin benparad. Nästa farliga chans skulle Sollentuna få vilket även resulterade i ett oturligt självmål av William Olausson 1-0.

William Olausson om första halvlek: – Jag tycker att vi är lite slarviga med bollen och har mycket bolltapp inom laget. Vi missar passningar och mottagningar, där måste vi vara ordentligare. Vi visste på förhand att de skulle ha lite mer boll, men vi har ganska bra tålamod och jag tycker inte de skapar så många chanser, förutom någon där Adell får göra någon bra räddning.

I andra halvlek förde Sollentuna inledningsvis det mesta av spelet men hade ändå få målchanser. IFK Luleå flyttade fram positionerna och i matchminut 77’ lyckades Josh Chatee kvittera till 1-1 efter ett fint inlägg av Gustav Hamstig. Fyra minuter senare var Ahmad Gero framme och gav IFK Luleå ledningen till 1-2 efter vunnen duell i straffområdet av Jakob Johansson Inga. Sollentuna gick hårt för kvittering, Tomas Adell gjorde i matchens sista minut en mycket kvalificerad dubbelräddning.

Lagkapten William Olausson om andra halvlek: Jag tycker vi tar tag i taktpinnen ganska omgående i andra halvlek. Vi vinner bollen, vågar spela, skapar situationer i deras box. Sedan när vi får in 1-1 känns det som att vi hade tagit över nästan allt och får momentum. Sedan tar vi ledningen och blir givetvis rädda om trepoängaren vi har. De forcerar och det kommer givetvis då uppstå situationer i boxen. Adell gör en riktigt svettig räddning med några minuter kvar som går ut till hörna.

Kommande söndag 3 oktober kl. 16.00 väntar återigen en viktig match på Nyabvallen mot Täby FK.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email