MF

Seger mot Sund IF på bortaplan

IFK Luleås herrlag förlängde segerraden under lördag eftermiddag. Seger 0-2 mot Sund IF på bortaplan efter stort spelövertag.

IFK Luleå kom till spel utan Patrik Pettersen, Jakob Johansson Inga och Jonatan Vikström. Startade matchen bra, redan i matchminut 8 kom första målet. Arish Nouri slog en hörna som Martin Oscarsson snyggt nickade in, han var först på bollen vid främre stolpen, bollen i en båge över målvakten i bortre burgaveln. IFK Luleå fortsatte att vara det spelförande laget, skapade flertalet chanser, men avsluten allt som oftast över eller utanför. Sund IF hade ett par chanser men William Tönning i målet kunde relativt enkelt rädda. 0-1 i halvtid.

Tidigt i andra halvlek byttes Arish Nouri ut, dessförinnan hade han en riktigt fin målchans som målvakten räddade, Oscar Faulds kom in som forward, George Mattar ned på mittfältet. IFK Luleå hade första halvan av andra halvlek den spelmässigt bästa perioden i matchen. Andra halvan radade IFK Luleå upp chanser, när Sund IF flyttade upp positionerna. 4-5 riktigt heta lägen, oftast var det Filippo Begliardi som avslutade, imponerande målvaktsspel i Sund IF. I slutet av matchen kom också Mac Chahrour och Victor Hugoson in, Nils Nilsson och Isack Nanuseb gick ut. Sund IF:s vassaste chans ett skott i ribban, sedan returen i stolpen samtidigt som assisterande domaren höjde flaggan. Filippo Begliardi revanscherade sig dock, matchens sista spark rullade han behärskat in 0-2. Segern innebär att IFK Luleå behåller serieledningen i en haltande tabell.

Målskytten Martin Oscarsson om matchen: – Det är inte särskilt ofta jag gör mål, oftast är det assist jag bidrar med. Vi känner fortfarande att vi inte kommit upp i närheten av toppkapacitet, det har dock räckt till att vinna nio av elva matcher och det är bra. Att vi inte sätter ytterligare någon av de alla målchanser vi har idag är enda anledningen till att matchen lever så pass länge.

Nästa helg, söndag 12 juni kl. 15.00 kommer Kiruna FF på besök på Nyabvallen.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email