Ö Sy

Seger på bortaplan mot Örebro Syrianska

Viktig match i Ettan Norra i eftermiddag för IFK Luleå, Örebro Syrianska på bortaplan. IFK Luleå svarade för en mycket bra prestation och vann med 1-3 efter två mål av Mamadou Kouyaté och ett mål av Ahmad Gero.

IFK Luleå kom till spel som nyblivna Distriktsmästare, seger 2-1 mot Piteå IF FF i finalen av Stora COOP Norrbotten Cup, så sent som i onsdags.

Det var också IFK Luleå som tog initiativet i matchen, redan i den trettonde matchminuten kunde Mamadou Kouyaté göra sitt första mål för säsongen på ett vänsterskott strax utanför straffområdet. Andra målet var ännu vackrare, även denna gång av Mamadou Kouyaté. Han tog ned en boll på mittplan, tog fart och dribblade bort flera spelare i hemmalaget och placerade in 0-2. Hemmalaget kunde dock reducera till 1-2 före halvtidsvilan efter ett anfall längs högerkanten, pass snett inåt bakåt och ett högt skott utom räckhåll för målvakt Tomas Adell.

I andra halvlek försökte Örebro Syrianska komma ikapp, närmast ett skott i stolpen. IFK Luleå stack dock upp och inbytte Yassine Assam hittade Ahmad Gero i straffområdet som placerade in 1-3. Flertalet byten i bägge lagen, Örebro Syrianska försökte men IFK Luleå höll ihop försvaret mycket bra och var starka i eget straffområde.

Tränare Daniel Engberg efter matchen: – Vi gör en mycket bra prestation idag och får med oss tre poäng, det behöver vi. Vi jobbar hårt för varandra, det värmer!

Kommande helg, söndag 17 oktober kl. 16.00 väntar serieledande IF Brommapojkarna på hemmaplan.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email