myuwgD-Q

Sen kvittering ordnade poäng mot Frej

IFK Luleå ordnade en sen kvittering och en viktig poäng på bortaplan mot Frej. Med tio minuter kvar skickade lagkapten William Olausson in 1–1 från 11 meter. ”När vi gick ut till andra hade vi bestämt oss”, säger Arish Nouri.

Med ett svagt bortafacit reste herrlaget till Täby för att gästa IK Frej på Vikingavallen. En förändring i startelvan gjordes när Joakim Persson klev ut och ersattes av Patrik Pettersen.

Persson fanns istället med på Sirius bänk när laget kryssade på hemmaplan mot Kalmar FF.

Även glädjande att Mamadou Kouyaté fanns med i truppen i Ettan för första gången på fyra månader.

Hemmalaget Frej inledde bäst och tog tag i taktpinnen från start. Tidigt i matchen fick man också utdelning. Tomas Adell tvingades släppa retur på ett långskott, då högg Jusef Erabi och satte ledningsbollen. Målet blev det enda i en annars chansfattig halvlek.

Till andra valde Tomas Eriksson att göra tre förändringar på mittfältet. Jakob Johansson-Inga, Isak Bråholm och Sebastian Wigerbäck klev av. Istället kom Islam Burman, Mamadou Kouyaté och Arish Nouri in.

Då blev det också en annan energi hos gästerna. Chanserna började komma och allra närmast en kvittering kom Alex Brilhante på ett fint inspel, men fick ingen träff.

Utjämningen skulle dock komma när Islam Burman stod för en fin löpning på sin vänsterkant och revs ner i straffområdet. Från straffpunkten var kapten Olausson säkerheten själv och skickade in sitt sjunde mål för säsongen.

– En otroligt bra löpning av honom på vänsterkanten. Jag tycker att han gjorde ett extremt bra inhopp, samma med Mamadou. Många höjer sig i andra och det behöver vi i de sista fyra matcherna, säger Arish Nouri.

Även under de sista tio minutera ägde IFK Luleå en stor del av bollinnehavet, men matchen slutade oavgjort.

– Det är en skön poäng. Vi kastar bort första halvlek. Det saknas energi över hela planen, säger Nouri och fortsätter:

– Stundtals i första ser det ändå okej ut. Det saknas lite energi och det starka psyket som vi behöver i slutet av säsongen. När vi kommer ut i andra så har vi bestämt oss för att vända på det. I slutändan förtjänar vi poängen och skulle kanske haft med oss tre. Frej backar hem och går egentligen bara på kontringar. Vi gör en grymt bra andra.

Hur summerar du insatsen?

– Vi snackade innan matchen om att vi ville ta tre poäng, dels för att gå om Frej men även att vara på övre halvan. En poäng på bortaplan, med lång resa är ändå starkt. Vi har däremot haft extremt bra förutsättningar och det ska föreningen ha en eloge för. 

Med fyra omgångar kvar står IFK Luleå på 32 inspelade poäng, med fyra poäng ner till kvalplats och nio poäng till nedflyttningsplats. Arish tror att det kommer behövas någon fler poäng för att säkra nytt kontrakt i Ettan.

– Det kommer krävas några fler poäng, så är det bara. Jag tror att vi kommer att ta många fler här i slutet. Det är fyra matcher kvar, två på hemmaplan och 12 poäng kvar att spela om.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email