BZoRoT5w

Seger mot Assyriska FF på bortaplan

Dagens match mot Assyriska FF slutade med vinst 1-2 efter ett snyggt frisparksmål av William Olausson och ett nickmål av David Majak.

I första halvlek var det böljande spel och få målchanser åt bägge håll. IFK Luleå hade dock ett par fina lägen på fasta situationer som man inte förvaltade, 0-0.

Lagkaptenen William Olausson om första halvlek: – Jag tycker vi gör en helt okej första halvlek, vi behöver bli bättre när vi går till anfall. Vi behöver också bli lite noggrannare. Det blir farligt när de ställer om på oss. Sedan behöver vi också bli lite modigare i vårt uppbyggnadsspel. Pressar de högt finns det mycket ytor att driva mot deras backlinje.

Andra halvlek började inte alls likadant som första halvleken slutade. Med tre mål inom loppet av fyra minuter, det första genom William Olausson på frispark i matchminut 56’. Kvitteringen kom bara två minuter senare genom Uchenna Ike. Ledningsmålet som även skulle bli matchavgörande målet kom i matchminut 60’ när David Majak fick göra sitt första mål i IFK Luleå-tröjan på en retur. Sedan stängde IFK Luleå matchen och kunde åka hem med tre mycket viktiga poäng.

Martin Oskarsson om matchen: – Jag tycker faktiskt att det här är en av våra sämre matcher spelmässigt. Det är en så kallad “Hawaii-match”, det går mycket fram och tillbaka, men det är inte riktigt så vi vill att matchbilden ska se ut. Det beror från våra sida på att vi inte vårdar bollen, passar fel och har också att göra med spelbarheten. Men tre poäng är vunna. Det var ett tag sedan senast så jag struntar egentligen i att spelet “hackade” lite.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email