Fredrik Lundgren

Sjätte raka — efter målkalas i Nyköping

En gedigen insats och fyra mål framåt grundlade trepoängaren på bortaplan mot Nyköpings BIS. Därmed är nu segersviten uppe på sex raka och vi klättrar till en sjätteplats i Ettan Norra.

Efter elva minuters spel öppnade Jakob Johansson-Inga målskyttet på en tydligt intränad hörnvariant. Eller kanske var det ett självmål — men ”Jacke” noterades som målskytt i matchprotokollet.

Några minuter senare bröt Patrick Kpozo sig loss på sin kant och kunde skjuta in sitt fjärde för säsongen.

Men det blev nerv i matchen fem minuter därpå, när Nyköping tilldelades en straff. Pontus Nordenberg stegade fram och var iskall när han väntade ut Hannes Sveijer.

Två snabba mål av Yassine Assam och inhoppande Max Wårell i andra halvlek avgjorde dock tillställningen. Trots att ”Bissarna” fick in ett reduceringsmål i slutminuterna, var segern aldrig riktigt hotad.

Tränare Tomas Eriksson berättar att laget inte stod för säsongens bästa prestation under onsdagskvällen.

— Så klart nöjd med tre poäng, men det är en tuff bortamatch mot gräs mot ett bra Nyköping. Vi visar att vi har höjd på vår lägstanivå, då vi inte gör någon kanonmatch. Med boll är vi för slarviga och får inte igång passningsspelet ordentligt. Men vi gör fyra mål och kommer därifrån med tre poäng. Insatsen är inte hundra procent, men tillräcklig för att vinna över Nyköping i dag.

— I andra halvlek känns vi ändå stabila. Vi vet att vi inte kommer kunna prestera superprestationer med det här täta matchschemat. Egentligen helt sjukt att vi går från fem raka förluster till sex raka segrar. Det har spridit sig ett lugn i laget när vi vet att vi kan ta poäng mot alla lag.

Lagkapten William Olausson missade andra raka matchen, vilket gjorde att Isak Abrahamsson klev in i mittlåset även mot Nyköping. Eriksson är nöjd med vad 20-åringen har presterat tillsammans med Fredrik Lundgren i de två senaste matcherna.

— Jag är väldigt imponerad över hur Isak har skött det. Han har ju inte riktigt tränat som mittback, mer än sporadiskt. Han börjar med att ta ner Sandvikens stora anfallare och följer upp det med en bra insats i dag. Väldigt imponerande måste jag säga, säger Tomas Eriksson.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email