SBN-logo

Sparbanken Nord stöttar IFK

Sparbanken Nord har beslutat att stötta IFK Luleå med 100 000 kr inom ramen för särskilda stödåtgärder för idrottsföreningar. Fokus på stödåtgärderna är inkomstbortfall på grund av inställda matcher, cuper och tävlingar.

– Vi är oerhört glada och tacksamma att Sparbanken Nord hjälper oss i detta svåra läge, säger IFK Luleås ordförande Jörgen Eriksson. 

Föreningens omfattande verksamhet är beroende av sponsorintäkter. När Corona pandemin slår hårt mot näringslivet, får det också negativa konsekvenser för IFK. Ytterligare utmaningar kommer dessutom av ökade resekostnader, pga ombokningar, minskade publikintäkter och att ungdomscupen Fritz Olsson Cup inte kunde genomföras. Därför är stödet från Sparbankens Nord så viktigt och kommer hela föreningen till nytta. 

– Föreningen jobbar hårt med att identifiera nya intäktskällor och se över kostnaderna. Stödet från Sparbanken Nord bidrar starkt till att vi kan försöka genomföra ungdoms-, akademi och seniorverksamheten på ett så bra sätt som möjligt, avslutar Eriksson. 

I bedömningen har påverkan av inkomstbortfall, föreningens omfattning och bredd legat till grund för beslutat stöd.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email