Foto 2020-04-02 16 05 45

Spelarna avstår lön i Coronakrisen

IFK Luleås spelartrupp har bestämt sig för att ställa upp och hjälpa IFK med de ekonomiska utmaningarna som uppstått på grund av Corona epidemin. Spelarna och ledarna avstår från två månadslöner under 2020. ”Det är en svår och allvarlig situation för samhället och föreningen, och vi vill självklart hjälpa IFK så gott vi kan”, kommenterar lagkaptenen William Olausson i ett gemensamt uttalande från spelartruppen.

IFK Luleå har liksom många andra idrottsföreningar och företag drabbats hårt av den rådande Corona epidemin. Minskade sponsorintäkter och ökade resekostnader på grund av ett förändrat spelprogram med fler veckomatcher är bara några av orsakerna som skapat en svår situation för föreningen.

– Vi är oerhört glada och tacksamma att vår spelartrupp ställer upp och hjälper IFK i en besvärlig situation. De är hjältar och visar verkligen att de förstår och engagerar sig i föreningens bästa, säger ordförande Jörgen Eriksson.

Föreningen har sedan en tid tillbaka sett över kostnadsbilden och tittar också på alla tänkbara alternativ för att hitta nya intäktskällor.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email