-ifk-spelschema

Spelschema Ettan norra 2020

Efter att ha krönt förra säsongen med serieseger i Division 2 är IFK Luleå tillbaka i Ettan norra till 2020. Försäsongen under huvudtränare Tomas Eriksson startade i januari och de kommande två månaderna är ett flertal träningsmatcher planerade innan premiären mot Täby FK den 5 april.

–  Försäsongen har börjat väldigt bra och alla känns engagerade. Det en stor fördel att kunna nyttja Arcushallen under vinterhalvåret, jag får chansen att lära känna spelarna och vi kan tillsammans sätta grunderna i det spelsystem vi vill ha, säger Tomas. 

Den första träningsmatchen slutade i IFK-seger med 5-2 mot Piteå IF, där Yassine Assam stod för ett hattrick. Den 8 februari tar laget emot Notviken IK och Luleå SK i Arcushallen. 

– Vi kommer rotera startelvan mycket i våra träningsmatcher för att ge alla en rättvis chans att visa upp sig. Samtidigt kommer vi hålla oss till det spelsätt vi ämnar att ta med oss in i säsongen.. 

För IFK Luleås del inleds säsongen hemma mot nykomlingen Täby FK och avslutas på Nyabvallen mot IK Frej Täby i november. 

– De övriga lagen kan förvänta sig ett IFK Luleå som jobbar otroligt hårt för varandra och vägrar ge upp. Vår förhoppning är att bygga ett lag som kan vinna matcher på flera olika sätt under säsongens gång, avslutar Tomas Eriksson. 

 

Spelschema Ettan norra 2020 1
Spelschema Ettan norra 2020 2
Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email