Isco

Förlust mot BP — trots en stark första halvlek

Efter 45 minuter hade IFK Luleå 1—1 på bortaplan mot BP och skapade de hetaste chanserna. Men i andra halvlek gjorde hemmalaget fyra mål och tog alla tre poäng. ”Det är så jävla slarvigt”, säger Arish Nouri.

En av säsongens tuffaste uppgifter väntade under lördagseftermiddagen, tabelltvåan Brommapojkarna på bortaplan.

Ett desarmerat Luleå med flera nyckelspelare kvar i Norrbotten stod upp bra inledningsvis och började skapade chanser direkt.

Men det var hemmalaget som tog ledningen på Grimsta. Simon Helg placerade in ett lågt avslut bakom Tomas Adell.

IFK Luleås replik kom däremot snabbt, bara minuten senare höll sig Joakim Persson framme på en hörna och stötte in kvitteringen.

Ett resultat som stod sig halvleken ut.

I andra halvlek började IFK slarva och det utnyttjade BP på ett brutalt sätt. På knappt 20 minuter gick hemmalaget från det oavgjorda resultatet, till 4—1.

— Det är så jävla slarvigt. Första halvlek är vi bättre än dem, om jag ska vara helt ärlig. De skapar noll chanser, men vi ger bort ett mål i första, säger Arish Nouri.

I matchens slutskede satte BP även eftermiddagens femte fullträff.

— I andra håller vi ihop det bra i någon minut. Sedan, redan efter fem minuter tappar vi bollen på egen planhalva gör de mål. Efter det så rinner det iväg. Vi faller på egna misstag och de behöver inte ens kämpa för målen. Det är ruggigt tråkigt.

Vad sa ni till varandra i paus?

— Vi snackade om att fortsätta hålla det tajt och inte ge bort några lägen, som vi gjorde i första. Vi visste att de var frustrerade och skulle komma med en hög press i andra. Då var det viktigt att hålla tätt första tio, men det blev tyvärr inte så. Extremt jobbigt.

Vad kan ni ta med er från matchen?

— Vi får ta med oss den första halvleken som vi gör. Den är bra och vi har en ny viktig match på onsdag. Vi får ta det därifrån och lämna den andra bakom oss.

På onsdag gästar Örebro Syrianska Nyabvallen — ett lag som står på samma poäng som IFK efter den här omgången.

— Det är nog säsongens viktigaste match, ett lag som ligger vid oss. Det är en match som vi behöver vinna.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email