838aff12-3805-4428-a98b-6821b8516de6

Tankar från sportchef Per Jensen

Ny månad står för dörren och februari närmar sig med stormsteg. Även dags för många träningsmatcher för våra seniorlag och inte minst Svenska Cupen för herrlaget. Hur går det med trupperna och hur ser det ut på träningarna? Sportchef Per Jensen ger oss en uppdatering.

”Roligt med träningsmatcher som startar igång på allvar, en möjlighet att analysera och förfina de principer som våra lag önskar utveckla för att ytterligare ta kliv som lag med målsättningen att vinna matcher.

Vi pratar ofta om vår identitet, vad menar vi med det?
Vi har huvudsakligen tre principer vi önskar:
1. Vi önskar kontrollera matcherna, det vill säga styra matchbilden dit vi önskar.
2. Vi önskar spela bollen framåt och ha tempo i våra aktioner.
3. Vi spelar med hög intensiv press i syfte att minimera tiden utan boll.

Utifrån dessa tre huvudprinciper önskar vi utbilda, utveckla och värva spelare för att passa in. Vi är ödmjuka och förstår att vi är inne i en större förändring som bygger på hållbarhet och långsiktighet, det kommer ta tid, men förändrar inte att vi ska vinna matcher idag!

Kort status om våra tre representationslag

Herrlaget, division 2 – Otroligt bra tempo och fokus på träningarna, där vi även höjt belastningen från föregående år, så en tuff period för tillfället rent fysiskt. Truppen börjar sätta sig mer och mer och vi har gjort klart med tre nya spelare: Mio Norrbin, Sebastian Sandlund och Simon Chrétien, som alla kommer bli viktiga på olika sätt. Truppen är idag på 19 spelare vilket känns bra, vi vågar ha tålamod i ett försök att göra modiga val. Höjdpunkten i februari blir självklart Svenska Cupen.

Damlaget, division 2 – Stort engagemang på träningarna med spelare som befinner sig i en intressant konkurrenssituation vilket kommer skapa förutsättningar för utveckling av individer. Ett viktigt steg för vårt unga lag att behålla en miljö där vi tävlar varje dag! Blir spännande att följa laget och dess utveckling utifrån vår identitet nu när träningsmatcherna drar igång på riktigt. Med det tempo och engagemang som visas upp på träning kan vi förvänta oss en otroligt intensiv press på motståndarnas planhalva.

Akademilaget, division 3 – Bra start på försäsongen med några fina matcher. Det blir intressant att följa laget i cupen 16-18 februari i Arcushallen med match mot bland annat Kiruna FF. Akademin är grunden för vårt herrlag. Vi har några spelare som tränar väldigt mycket med herrlaget och gör det imponerande bra!

Välkommen till Arcushallen för att se spännande träningsmatcher och hoppas vi ses senare i februari när herrlaget tar emot Varberg BoIS och svenska mästarna Malmö FF!”

Per Jensen
Sportchef IFK Luleå

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email