2oc-Zcsg

Tidigt ledningsmål bäddade för säsongens första seger

Efter fem raka förluster kom säsongens första seger. Max Wårell blev matchens ende målskytt när debutanten Hannes Sveijer fick hålla nollan.

Det var redan i den tionde minuten som vi tog ledningen.

Yassine Assam utnyttjade ett slarv i Karlstad försvaret och vann bollen i en duell mot målvakten Oscar Jonsson.

Det gav Max Wårell helt öppet mål, som inte gjorde några misstag och satte sitt andra mål för säsongen.

Därefter hade Karlstad mycket bollinnehav resten av halvleken, men ett tajt försvarsspel höll ledningen intakt till paus.

— Jag har en bra känsla efter första. Jag tycker att vi jobbar på väldigt bra och ligger bra i positionerna och lyckas trycka dit ett mål också, säger målskytten Max Wårell i pausintervjun.

Andra halvleken inleddes som den första avslutades. Där vi är farliga i omställningsspelet. Martin Oskarsson var närmast att göra 2—0, men inlägget från högerkanten som seglade över Jonsson i målet tog i stolpen.

Karlstad var i sin tur långt ifrån ofarliga och skapade två rejält svettiga kvitteringsmöjligheter.

Med dryga halvtimmen kvar fick nyinbytte David Johannesson helt öppet mål, men sköt över.

När en kvart återstod stod den 18-årige debutanten Hannes Sveijer för en bra räddning när han stoppade bollen på mållinjen efter en stolpretur.

Trots flera heta chanser från Karlstad lyckades de inte få hål på försvaret.

När fyra tilläggsminuter var spelade, var ställningen fortsatt 0—1 och säsongens första seger säkrades.

— Skönt och välbehövligt. Härligt att vi får utdelning när vi verkligen ställer in våra krigarhjärtan på planen och krigar i 90 minuter. Sen gör vi kanske inte vår bästa match taktiskt. Men vi har marginalerna med oss, som vi har haft mot oss tidigare, säger tränare Tomas Eriksson efter segern.

På förhand beskrev Tomas bortamatchen mot Karlstad som en av seriens tuffaste på förhand, och då bärgades första segern.

— Precis. Åka till Karlstad, drygt 30 mil från Arlanda. Kliva upp klockan sex. Möta ett bra och topptippat lag. Många individuellt bollskickliga spelare. Höga ambitioner. Jag tror faktiskt inte att jag har tagit någon poäng här med IFK Luleå tidigare, inte heller som spelare. Det brukar vara tufft här. Det klart att det är en skön och viktig seger.

Vad var den stora skillnaden från tidigare?

— Vi gör lite misstag i dag också, men blir inte lika hårt straffade. Det är de där berömda marginalerna. Det kändes som att vi visade ytterligare några procent hjärta. Det ger utdelning i slutändan.

Extra kul var att debuterande Hannes Sveijer fick hålla nollan i seniordebuten. Han hyllas också av Tomas.

— Jag tycker att han var riktigt bra och kändes lugn och trygg. Det var imponerande att se från en 18-åring.

Så här säger han själv om sin debut med IFK Luleå.

— Jätteskönt såklart. Det var en tuff match att spela. Vi kanske inte, om man ser på statistiken är det bättre laget. Men vi vinner med 1—0 och det är jävligt starkt gjort.

Nästa match spelas på lördag klockan 14.00, när vi möter Karlslunds IF på Nyabvallen.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email