ifk-dekorbild

Tomas Eriksson ny huvudtränare för IFK Luleå

Tomas Eriksson blir ny huvudtränare för IFK Luleå, parterna är överens om ett avtal över tre år. Det innebär att Tomas återvänder till klubben han representerade som spelare under åren 2013– 2016. Tomas startade sin karriär som tränare med Bodens BK, där han inledde med att vinna Division 2 norra. Han tränade sedan laget i årets Division 1-spel. Nu ansluter han till IFK Luleå som står inför en intressant utmaning som nykomling i Ettan norra. 

Sportchefen Daniel Kalén kommenterar rekryteringen av Tomas: 

– Det känns väldigt bra att det är klart med en ny huvudtränare! Och det är extra kul att få jobba med Tomas igen. Han är en otroligt ambitiös och noggrann tränare som redan som spelare visade en smartness på planen som han nu tagit med sig som coach. Att vi väljer att skriva ett längre kontrakt går helt i linje med den kontinuitet som IFK som förening behöver arbeta med. Vi ser fram emot kommande säsonger med Tomas vid rodret.

Tomas om att vara tillbaka i IFK Luleå: 

– Det känns kanon att alla pusselbitar är på plats och att jag och klubben nu kan börja fokusera på den utmaning som väntar kommande säsong! Jag tror på det som IFK Luleå håller på att bygga upp och det känns verkligen inspirerande att få vara en del av det. 

Avtalet är skrivet på tre år och sträcker sig över säsongen 2022.

IFK Luleå är en del av historien samtidigt som vi tillsammans bygger för framtiden som Luleås äldsta och största fotbollsklubb – grundad år 1900, med över 600 aktiva ungdomar, samt herr- och framtida damlag. 2019 vann herrarnas representationslag division 2 och är klara för Ettan kommande säsong. 

För ytterligare information, vänligen kontakta: Daniel Kalén, Sportchef: 070-201 85 98 Tomas Eriksson, nytillträdande Tränare: 073-052 07 92

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email