Kopia av Kopia av CrowdManager Banner (13)

Träningsmatcher 2-4/2

I helgen väntar en fotbollsrik helg för IFK Luleå. Fredag till söndag innehåller hela fyra matcher för seniorlagen. Vi sammanfattar läget inför helgen!

DAM
IFK Luleå – Trångfors IF, fredag 2 februari 19.00, Arcushallen.

Damlaget är först ut med match fredag kl 19 mot Trångfors IF. Trångfors befinner sig i division 2 och slutade på en andra plats plats ifjol fyra poäng efter ettan Baik. Detta blir damlagets första träningsmatch detta år.

Huvudtränare Johanna Augustsson summerar:
-Äntligen dags för årets första träningsmatch och vi börjar med tuffast möjliga motstånd direkt då rutinerade Trångfors kommer på besök. En perfekt start på matchandet då matchen ger oss en vägvisning av vad som kommer krävas av oss i division 2. Vi har tränat hårt hela januari och medvetet inte haft några matcher för att kunna fokusera på att få ihop gruppen och bygga på vår fysiska status. På planen har vi fokuserat på vår speluppbyggnad som vi förändrat lite från ifjol och i försvar har vi fokuserat på vårt presspel. Det är tidigt på säsongen så förväntningarna i matchen är att gå in och träna på våra principer i anfall och försvar och få ihop lagspelet. Utöver det vill vi självklart vinna matchen. Välkomna på fredagsunderhållning i Arcushallen!

HERR
IFK Luleå – Bergnäsets AIK, lördag 3 februari 16.00, Arcushallen.
IFK Luleå – OLS, Oulu, söndag 4 februari 13.00, Arcushallen.

Herrlaget har två träningsmatcher under helgen och först ut blir mot Bergnäsets AIK som även de huserar i division 2. Finska OLS från Oulu är andralag till Oulu som spelar i Tipsligan som är finska högstaligan.

Huvudtränare Daniel Engberg om..
..helgens matcher:
– Två bra matcher väntar till helgen. Vi har en del skavanker i truppen men det känns väldigt bra att vi har IFK-akademin att lyfta upp spelare ifrån. Vi har kontinuerligt spelare från akademin i träning med oss vilket jag hoppas gör att de känner sig trygga med killarna och med den struktur vi vill spela med. Helgens motståndare är två lag med mycket erfarenhet av spel på en bra nivå. Det är nyttigt för oss att spela mot den typen av motstånd. Både för att bli bättre och för att förbereda oss inför säsongen.
..vad han vill se från sitt lag:
– Så klart kommer inte allt i strukturen att fungera. Vi kommer tappa bollar och stå fel på planen. Däremot är det matcher med stora möjligheter att lära oss en massa saker. Räknar med att vi kommer möta två lag som vill pressa oss högt och försöka kontrollera bollen. Det kommer bli konsekvenser när vi hamnar fel i position, gör misstag med bollen eller inte springer det som krävs. Men jag tror vi lär oss av att göra misstag och se vilka konsekvenser de får. Så jag vill se att vi är modiga i både spelet med boll och i spelet utan. Det väntar några riktigt roliga matcher i Svenska cupen och då vill jag inte att vi ska gå ut bara ställa massa spelare bakom bollen och hoppas på 0-0.

AKADEMI
IFK Luleå Akademi – Skogså IF, söndag 4 februari 19.00, Arcushallen

Försäsongen rullar vidare för Akademin och denna gång tar de emot Skogså IF. Gästerna trillade ur division 3 i höstas och tar den kommande säsongen ett omtag i division 4 med en delvis ombyggd trupp.

Huvudtränare Jonathan Jalkelius om helgens match:
-Kul med redan femte träningsmatchen på fyra träningsveckor! Då vi är så pass tidigt på säsongen har mycket handlat för oss om att jobba med våra spelprinciper, att förstå när och hur vi ska agera, samtidigt som vi driver upp intensiteten för varje vecka som går. Nu får vi ett jättebra tillfälle att träna på det på större ytor och förhoppningsvis ta kliv framåt tillsammans.

Välkomna till Arcushallen i helgen!Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email