Wille O

Tredje raka hemmasegern

Tredje raka hemmasegern bärgades för herrlaget efter 2–1 hemma mot Team TG.Underbart”, säger Fredrik Lundgren.

Snöovädret i Luleå tvingade matchen mellan IFK Luleå och Team TG att flytta in i Arcushallen.

– Vi hann få en träning i Arcus i går. Det har ju inte TG fått. De är ju bara här en gång per år kanske. Det är snarare en fördel för oss. Sen som vi sa innan, att spela en match i snöstorm och minusgrader blir inte rättvist för något av lagen. Då blir det bara en chansartad match. Här blir det lite mer rättvist, säger Fredrik Lundgren.

IFK inledde matchen bäst och kunde erövra bollinnehavet tidigt.

Det dröjde 22 minuter innan Joakim Persson hittade nätmaskorna för första gången i matchen.

En bra framspelning av Alex Brilhante friställde Persson, och 18-åringen kunde enkelt rulla in bollen intill målvaktens högra stolpe.

Efter ledningsmålet hade även Brilhante ett läge på en hörna. Men det skottet gick i ribban.

Resultatet stod sig halvleken ut. IFK Luleå gick till pausvila med en 1–0-ledning.

Redan efter 15 sekunder av den andra halvleken fick Alex Brilhante utdelning.

Efter slarv i TG-försvaret var det ombytta roller och Joakim Persson gav Brilhante ett fint läge, som utnyttjades och 2–0 på resultattavlan.

Då fortsatte IFK att kontrollera matchen och skapade ett par chanser för 3–0.

Men det var Team TG som fick utdelning. I 79:e minuten letade sig Sebastian Shafei Åmans inlägg förbi Tomas Adell till 2–1, och då tog bortalaget över tillställningen fullständigt.

De hade också en boll inne för 2–2 med ett par minuter kvar av matchen. Men då var flaggan uppe för offside, och IFK kunde rida ut stormen och ta tredje raka hemmasegern.

– Målet som vi släpper in och ändå lyckas reda ut det. Det blir bara ännu skönare, när man vinner med uddamålet. Underbart, säger mittbacken.

Känns som att det fanns lägen att döda matchen?

– Ja verkligen. Så har det varit i princip alla matcher som vi har vunnit i år. Har vi haft ledningen med ett eller två mål, och haft lägen för att göra ett tredje eller fjärde till och med. Vi gör inte riktigt det. Klart det blir psykologiskt tungt att jobba in i 95:e eller 96:e minuten istället för att göra ett 3–1 mål eller 3–0 innan de reducerar, säger ”Fredde”.

Känns som att det blir lite stressat efter 2–1 också?

– Vi sa det, precis när vi rullade igång. ”Fortsätt ha tålamod”. Men det blir mentalt tungt. Det känner jag själv också. Även om man vill försöka lira som vi gör under hela matchen egentligen. Men det klart. De gör rätt att gå för det, när de får ett relativt billigt mål också. De gör helt rätt. I den forceringen som de gör har vi många lägen. Vi har nästan farligare lägen än dem sista kvarten. Det är något vi har jobbat på och kommer fortsätta göra.

Nästa match spelas på söndag hemma mot Karlstad Fotboll.

IFK Luleå – Team TG 2–1 (2–0)

Målen, IFK Luleå: Joakim Persson , Alex Brilhante.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email