Foto 2020-03-21 15 56 13

Tung förlust i premiären mot Sylvia

Återkomsten i Ettan slutade med en 1–4 förlust på bortaplan mot IF Sylvia. Enda målet gjorde Patrik Pettersen i slutet av första halvlek.

Efter två månaders väntan var det äntligen dags för seriepremiär, där Norrköpingslaget IF Sylvia väntade.

Hemmalaget tog också ledningen i mitten av första halvlek efter att Sylvias skyttekung från fjolårets Niklas Söderberg frispelats.

IFK Luleås kvittering kom däremot strax innan halvtidsvilan. Patrick Kpozo hittade Patrik Pettersens panna, med ett fantastiskt inlägg. ”Putte” gjorde inga misstag och nickade in 1–1.

— Vi fick in 1–1 och hade en riktigt bra känsla. Då var det några minuter kvar av första, och jag kände att, kan vi få med oss 1–1 i paus så har vi riktigt bra chans i andra halvlek. Vi försökte skrika och mana på att inte ge bort något i de sista minuterna innan halvtid, säger Tomas Eriksson efter matchen.

Sedan dröjde det bara en minut innan kallduschen kom. Abdul Aziz bröt sig loss på högerkanten och skickade in hemmalagets andra ledningsmål för kvällen.

I andra halvlek fortsatte Sylvia vara effektiva när chanserna gavs och gjorde både 3–1 och 4–1. Först Niklas Söderberg med sitt andra mål för kvällen och därefter fastställde Max Olsson slutresultatet med 10 minuter kvar.

— Sammanfattningsvis är det självklart underkänt. Vi släpper in fyra mål och då är det svårt att vinna matcher. Sen finns det bitar som är helt okej i matchen. Det är svårt att vara nöjd med något över huvud taget när man förlorar med 1–4. Så enkelt är det ju.

Redan på onsdag väntar vår hemmapremiär, då gästar Vasalund Nyabvallen. Du kan se även den matchen på Sportexpressen, nsd.se och kuriren.nu.

— Det känns bra att det är igång och att vi får ösa på nu, säger Eriksson.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email