YifiEpUg

Tung förlust mot Gefle

Det blev en tung match för herrlaget i eftermiddagens drabbning mot Gefle, när förlustsiffrorna skrevs till 1—4.

Det började redan efter 21 minuter när ett skott styrdes via Axel Noréns ben, som ställde Gustav Stålnacke i målet och gästerna var i förarsätet.

Gefle fick chansen att utöka ledningen med fem minuter kvar till pausvilan. Då gjorde den förra IFK-kaptenen Sebastian Sandlund inga misstag och skickade in 0—2, som stod sig till halvtid.

— Jag tycker ändå att första halvlek är ganska bra. Det känns ju jävligt ologiskt, givetvis när vi är i den sits vi är, så får de ett jävla skitmål och det är 0—1. Sen tycker jag inte att de skapar så mycket även om de har bollen. Det är en ganska solklar straff. ”Gurra” kommer fel ut. Förutom det skapar de ingenting i första halvlek. Vi får äga bollen mer än vad vi gjort i andra matcher. I halvtid kändes det ändå positivt, även om vi ligger under med 0—2, säger lagkapten William Olausson efter matchen.

Även om det hade kunnat bli en reducering, efter att Islam Burman sparkats ner i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Ett domslut som sedan hävdes.

— Hon blåser för straff. Det är linjemannen som plockar bort den.

Vad får ni för förklaring?

— Att ”Isse” lägger sig ner. Från där jag stod, såg det inte ut som en kapning eller nedsparkning, men han trampar på hälsenan två gånger. Det är linjemannen som tar bort den. Hon blåste och pekade på straffpunkten. Det kändes solklart, säger ”Wille”.

Tung förlust mot Gefle 1
Max Wårell gjorde enda hemmamålet i matchen mot Gefle. Foto: Roland Aspviken

I andra halvlek var det aldrig något snack. Först gjorde Jacob Hjelte 0—3 innan Nils Nilsson skickade in gästernas fjärde mål.

Max Wårell reducerade visserligen matchen till 1—4, som även blev slutresultatet.

Nästa match är på söndag, när vi möter Karlstad BK på bortaplan.

— Nu gäller det att bryta trenden. Det enklaste som finns är att ge upp. Då gäller att fortsätta gnugga på. Det finns inte så mycket annat man kan göra. Det gäller att hålla ihop som grupp. Det är vi som ska göra det. Det är inget annat lag som kommer gå in och hjälpa oss. Det gäller att hålla ihop och jobba tillsammans. Så vänder det förhoppningsvis redan på söndag, säger kaptenen.

Victor Tjärnberg

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email