IFK

Tung storförlust hemma mot Täby

IFK Luleå lyckades inte ta revansch på Täby, istället kunde stockholmarna vinna på Nyabvallen med klara 4—0. ”Kanske en väckarklocka som behövdes”, säger Tomas Adell efter förlusten.

Gästerna tog tag i taktpinnen från start och ägde mycket boll inledningsvis. Redan efter sex minuter fick Täby också utdelning. På en hörna styrdes bollen i mål och ställde Tomas Adell i IFK-kassen.

Även efter ledningsmålet hade Täby stora delar av bollinnehavet, men båda lagen hade problem att skapa lägen offensivt. I alla fall i första halvlek.

— Vi får en dålig start och det känns som att vi inte är med i början, fem-tio minuter. Sedan jobbar vi oss in i det, men då har de redan gjort 1—0 och vi har uppförsbacke direkt. I slutet är det en ganska jämn första halvlek, där vi börjar komma igång lite grann. Vi får igång vårt spel, även om vi inte skapar jättemycket farliga chanser, säger Tomas Adell.

Just innan paus hittade dock IFK in i matchen och tog över spelet. Drygt 10 minuter in i andra halvlek var Patrick Kpozo centimeter från att kvittera tillställningen på ett friläge.

Istället kunde Täby ställa om och göra 0—2. Bara minuten senare gjorde gästerna också sitt tredje mål för eftermiddagen.

Spiken i kistan till 0—4 kom efter att ett långt inlägg från Jonathan Jorge letat sig ända in i nät.

— Inför andra snackade vi om att vara betydligt mer aggressiva och komma ut bättre. Det gör vi ju också och har första kvarten. Sedan börjar de få in målen och de två målen som kommer efter varandra, dödar oss. Då är det betongskalle på direkt. Det känns som att vi inte ens tror på det då, säger Adell och fortsätter:

— Det här är ett lag som vi kanske ska ha bakom oss. Täby är inget dåligt lag. Det mesta som de gör, gör de bra och spelar med ett stort självförtroende. Men det är vi som gör dem alldeles för bra.

Nästa vecka väntar dubbla matcher. Först på tisdag i DM-finalen mot Storfors AIK och på lördag borta mot Brommapojkarna i Ettan.

— Kanske är det en sådan här match vi behöver. Vi har ju först DM på tisdag och fokus måste ligga där. Vinna mot Storfors och få boosten av en seger. Sedan en bra match mot BP borta. Då vet vi, att om vi inte är med från start eller i matchen, så kommer vi bli straffade.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email