0J1A0002

Unga IFK Luleå säsongen 2022

Unga IFK Luleå är föreningens verksamhet för flickor och pojkar mellan 6 och 16 år. Verksamheten startas upp i samband med fotbollsskolan det år barnen fyller 6 år. Unga IFK fortsätter att växa och utvecklas och är nu i toppen bland Luleås ungdomsföreningar. Vi har drygt 550 aktiva barn fördelat på 20 ungdomslag. Vi är stolta över att kunna kalla oss en jämställd förening då vi har både pojk- och flicklag i alla åldrar.

Föreningens upptagningsområde är Örnäset, Skurholmen, Kronan, Svartöstan, Bergviken och Centrala stan.

Vi välkomnar alla barn och ungdomar inom upptagningsområdet till vår verksamhet. I föreningen har vi många duktiga och engagerade ledare. Bra ledare utvecklar bra spelare och viktigast av allt – bra människor. Våra ledare utbildas enligt SvFF utbildningsprogram.

Vårt motto är så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt.

Att spela fotboll i IFK Luleå ska vara lärorikt och roligt. Barn och ungdomar ska känna sig välkomna i vår förening och utvecklas i den gemenskap vi alla delar på Lulebo Ungdomsarena.

På tal om Lulebo Ungdomsarena så byggs denna just nu ut och vi ser fram emot en helt ny arena med ny konstgräsplan och nya omklädningsrum kommande säsong.

I år har vi gett våra spelare födda 2008 och 2009 domarutbildning och försökt få ut dem att döma matcher direkt. Detta för att kunna lösa domartillsättningen i föreningen internt och som en del av deras spelarutbildning. Sedan tidigare är de äldre spelarna utbildade föreningsdomare.

I år har föreningen startat upp ett damlag och det känns fantastiskt att vi nu kan erbjuda våra tjejer en fortsättningen i föreningen även som seniorer.

Detta gör oss till en fulländad förening med bredd och elit på lika villkor.

Författare:
Alexandra Lind, IFK Luleå styrelse och ungdomskommitté
Monika Visser, Föreningsutvecklare och ungdomskommitté

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email