corona

Uppdaterade riktlinjer med anledning av Corona

Svenska Fotbollförbundet har 24 april, 2020 uppdaterat sina riktlinjer för svensk fotboll under coronapandemin. Nytt är att SvFF rekommenderar samtliga föreningar att uppmana intresserad publik att inte komma till matcherna. Som en del av fotbollssverige vill IFK Luleå ta sitt ansvar för att minska smittspridningen och går därför ut med denna uppmaning.

Vi har en skyldighet att förvalta möjligheten att spela barn- och ungdomsmatcher – som vi trots rådande läge har fått förtroendet att göra – med största tänkbara ansvar. Självklart är det tråkigt för många föräldrar, släktingar och vänner att missa barnens matcher, men det är en i sammanhanget rimlig och nödvändig uppoffring som vi alla bör acceptera.

Vi uppmanar därför alla – förutom personer som är direkt nödvändiga för att genomföra arrangemanget – att avstå från att närvara vid de matcher som arrangeras. Detta gäller både tränings- och tävlingsmatcher.

Styrelsen är väl införstådd med att läget kan skifta snabbt – nya beslut från myndigheter kan komma, situationen kan både förvärras och förbättras. IFK Luleå kommer därför att löpande hålla sig uppdaterad när SvFF kommer med förändrade rekommendationer, se Svenska fotbollsförbundets hemsida för mer information: https://www.svenskfotboll.se/nyheter/serier/2020/3/riktlinjer-med-anledning-av-coronautbrottet/

Styrelsen IFK Luleå

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email