Bryan

Möt nyförvärven — Charlie Bryan

Målvakten Charlie Bryan ansluter till IFK Luleå på ett korttidsavtal. Kontraktet sträcker sig fram till sommaruppehållet. 24-åringen finns tillgänglig för spel redan i morgondagens premiär mot IF Sylvia.

Engelsmannen har tidigare i karriären representerat Ytterhogdal i division 2. 24-årige Bryan anslöt till herrtruppen innan lördagens förmiddagsträning.

– 2018 spelade jag med Ytterhogdal och sedan dess har jag varit i England. Tränat med några lag utan att det riktigt blivit något konkret. Förra veckan dök den här möjligheten upp och jag tackade ja egentligen direkt. Det känns bra att vara på plats och det är en spännande möjlighet, säger han.

En speciell situation att vara på plats en dag innan premiären. Hur känns det?

– Det blir hastigt in i matchandet. Men nu är jag glad att vara på plats och att spela för IFK Luleå. Jag är väldigt laddad för att starta igång i morgon.

Under söndagskvällen väntar premiär i Ettan, på bortaplan mot Norrköpingslaget IF Sylvia. Då reser Bryan med laget till Östergötland.

– Vi har haft en ganska strikt ”lock-down” i England senaste tio veckorna och har inte kunnat hålla igång med något lag. Får jag ett par veckors träning här så är jag i full form igen.

Sportchef Daniel Kalén säger så här om tillskottet till herrlaget:

– När det blev Bryan så gick det snabbt, och vi kunde lösa att han är spelklar till i morgon. Sen vet vi om att han har varit i England, där det har varit en betydligt restriktivare miljö med corona. De har inte fått träna fotboll, det klart att han är ringrostig. Under hösten höll han bara igång och tränade med lag och fick inte spela matcher, eftersom det inte gjordes någon övergång. Han är ringrostig, men har en intressant profil. Framför allt har han luftspelet, som är något vi eftersökt. Det är en bra person som är viktig att få in i gruppen.

Under sommaren 2016 spelade Bryan en träningsmatch mot Djurgården med allsvenska Östersund.

– Vi tror att det här kan bli riktigt bra, men han ska givetvis få lite tid att acklimatisera sig. Först och främst vill vi ha tre målvakter igång, så han får konkurrera med ”Gurra” och ”Fille” precis som Adell gjort tidigare. Så vi går in i det här intensiva matchandet med tre målvakter. Det känns viktigt och tryggt. Vi har fått goda vitsord från Brian (Wake), tidigare Luleåtränaren. När han var i Ytterhogdal gjorde han det väldigt bra och rankas som en bra målvakt. Det blir intressant att följa honom här.

Charlie Bryan kommer spela i tröja nummer 31.

Simon Tjärnberg

Möt nyförvärven — Charlie Bryan 1
Daniel Kalén och Charlie Bryan.
Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email