Jacke

Vidare till DM-final efter straffdramatik

Det krävdes ett straffavgörande mot Notviken för att säkra platsen i DM-finalen. Där väntar vinnaren mellan Storfors AIK och Bodens BK. Enda målskytt under ordinarie tid blev Patrik Pettersen.

Trots ett stort spelövertag skulle det dröja till 78:e minuten innan Patrik Pettersen kunde spräcka målnollan.

— Wårell fick bollen på sin vänsterkant i sin yta. Drev diagonalt och jag låg i linje med backlinjen. Fick den utanför deras vänsterback, fintar skott med högern och lägger in den med vänstern i bortre, säger ”Putte”.

Det lät ju snyggt…

— Jo, det var faktiskt snyggt. Kul att göra mål med vänstern.

Men det var inte slut där. Med två minuter kvar av ordinarie tid kvitterade Notvikens rutinerade anfallare Magnus Johansson till 1—1.

— De hade bara fasta i princip. En frispark från halva som blir lite väl farlig. Han får vinna den, och lyckas peta in den, trots att han har två på sig. Det är en fokusfråga, man kanske tänker att det inte ska bli så farligt. Det gäller att vara påkopplade hela vägen in.

Även i förlängningen fortsatte vi att äga mycket boll och skapade en del farligheter. Men ett tappert hemmalag stretade emot och tog matchen till ett straffavgörande.

— Den ser väl ut som resten av matchen. Första tio minuterna har vi nog tre, eller fyra inspel från Martin som går rakt igenom och tar i stolpe och mållinje.

Väl i straffläggningen så var vi numret större. Tomas Adell tog en av Notvikens straffar och sköt dessutom en i ribban.

— Man vet att Adell är bra på straffar och man hade nästan kunnat räkna in två på förhand där. Skönt att det gick vägen, det är alltid lite spännande med straffar, säger ”Putte”.

Våra straffar satte i tur och ordning, William Olausson, Fredrik Lundgren, Sebastian Wigerbäck och avgörandet skickade Yassine Assam i nät.

— Det blir väl en ganska typisk DM-match, när vi inte får in första målet förrän med tio kvar. Då får de energi och kan bita sig kvar. Vi skapar ändå tio ganska solklara målchanser, som vi i alla fall borde göra ett eller två mål på. Notas gör det bra och försvarar sig bra. De är livsfarliga på fasta och där bjöd vi nog in dem lite för mycket.

Finns det något att ta med sig från den här insatsen?

— Jag tycker att vi studsar tillbaka ganska bra, inställningsmässigt från Täby. Att vi kämpar hårt och ligger rätt. I offensiven är vi kreativa och skapar mycket.

2 september möts Storfors AIK och Bodens BK i den andra semifinalen och vinnaren där, ställs vi mot i DM-finalen senare i höst.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email