aC2e2DHQ

Vinst i hemmapremiären mot Assyriska FF

I dagens hemmapremiär vann IFK Luleå mot Assyriska FF med 3-1 efter dubbla mål av lagkaptenen William Olausson, första målet korrigerat i efterhand till självmål.


Inledningen av första halvlek var det IFK Luleå som förde spelet och man tog ledningen redan efter 3 minuter genom William Olausson på hörna, i efterhand korrigerat till självmål. IFK Luleå fortsatte sedan att föra spelet och 10 minuter senare var det Patrik Pettersen som gjorde mål på retur efter en frispark av William Olausson. Andra halvan av första halvlek började Assyriska FF komma in mer i matchen och skapa några målchanser där hemmalagets debuterande Simon Gustafsson stod för ett antal bra räddningar.

Lagkapten William Olaussons tankar om första halvlek: – Jag tycker vi börjar bra. Vi kan kontrollera matchbilden första 20-25 minuterna. Vi får en riktigt bra start också med två mål efter 10 minuter. Det är alltid skönt att få börja matchen så givetvis. Vi sa innan att vi skulle ut och köra direkt från start. De har haft en lång resa, vi vet hur det är. Så givetvis skönt att få in ett mål på en hörna och sen ett vid lite kalabalik efter en frispark. Vi får tacka och ta emot. Sedan tycker jag vi tappar matchbilden lite grann sista 15-20 minuterna av första halvlek. Där det blir lite mer “Hawaii”, lite mer fram och tillbaka. Vilket passar bättre för dem än för oss, vi vill ha lite mer kontroll.

Inför andra halvlek genomförde IFK Luleå ett byte där Adam Forsman klev ut och in kom Max Wårell. Andra halvlek börjar likt hur första halvlek slutade där Assyriska FF har vassaste chanserna och reduceringen för bortalaget kommer efter 58 minuter av Christian Aphrem. Fyra minuter senare utökade dock IFK Luleå sin ledning till 3-1 efter straffmål av William Olausson, sedan Josh Chatee blivit fälld i straffområdet. IFK Luleå genomförde sedan tre byten till innan slutsignal där Grace Tanda, Neo Vesterlund och Arish Nouri kom in och ut klev Josh Chatee, Yassine Assam samt Philip Rundqvist.

William Olaussons tankar om andra halvlek: – Jag tycker inte vi riktigt hittar initiativet igen i andra. Det blir ofta naturligt i matcher när man leder med två bollar. Då kan det bli jobbigt också om de får in en med ganska många minuter kvar, vilket de fick. Då var det väldigt skönt att vi snabbt kunde replikera. Josh gör det grymt bra, han är lurig just på små ytor. Han har sagt att han ska ordna fler straffar under säsongen så det var skönt att få in 3-1, för lite mer andrum. Sedan är det väl inte en lika bra insats som förra helgen men sex poäng av sex möjliga mot Gefle IF och Assyriska FF var det inte många som trodde på förhand, förutom vi. Poäng ger självförtroende, jag menar det blir grymt bra stämning. Kul att se igen, att de som kommer in från sidan levererar samma hårda jobb direkt och visar framfötterna. Riktigt kul att se!

Nu leder du interna skytteligan också; – Ja det också (skratt), Jag hade ju läge att göra minst ett till också på tre mindre bra frisparkar så jag måste träna lite extra i veckan så vi får ordning på det hela. Går det för lång tid mellan varje mål, kommer det någon annan och vill ta dem så “sparkapitalet” räcker inte så länge…

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email