aC2e2DHQ

Wårell inför Nyköping: ”En sexpoängsmatch”

Efter senaste uddamålsförlusten mot Haninge är IFK Luleå ute efter revansch. Under söndagen möter norrbottningarna Nyköpings BIS på Nyabvallen. ”Det är jätteviktigt”, säger Max Wårell

Det är dags för en ny viktig hemmamatch.

Under söndagseftermiddagen gästar tabelljumbon Nyköpings BIS Nyabvallen.

— Det är jätteviktigt. Man kan nästan säga att det är en sexpoängsmatch. Vi ska göra vårt yttersta, säger IFK-anfallaren Max Wårell.

IFK Luleå kommer senast från en uddamålsförlust på bortaplan mot Haninge.

— Vi har haft en bra träningsvecka nu. Vi har laddat upp och vi är redo för spel, säger Max.

Vad kommer bli nyckeln mot Nyköping?

— Att jobba med vår disciplin, som vi har gjort bra under många delar av säsongen. Att vi är kompakta och gör det vi har kommit överens om. Så är vi kliniska när vi väl kommer fram.

IFK Luleå har ställts mot ”Bissarna” en gång den här säsongen. Då på bortaplan och matchen slutade med en 4-2-seger.

— Jag tycker att vi gjorde en ganska bra match ändå på bortaplan och gräsmatch. Vi tar med oss tre poäng och de kommer vara revanschsugna, men ska göra vårt yttersta, säger anfallaren.

Matchen mot Nyköping är bara en i raden av viktiga hemmamatcher. Efter söndagsmatchen återstår fyra matcher på Nyabvallen av säsongen.

— Det är många viktiga matcher nu. Det är roligt. Jag gillar det. Det är bara förbereda sig bra, sen blir det åka av på söndag.

I senaste hemmamatchen mot Örebro Syrianska lossnade målskyttet med fyra mål framåt, men det känns som att ni hade kunnat göra dubbelt så många med mer skärpa?

— Vi har jobbat på det på träningarna, att få till omställningarna. Det var alldeles för dåligt i omställningarna mot Örebro. Det har börjat se bättre ut på träningarna. Får hoppas att vi sätter dit dem på söndag.

Avspark mot Nyköpings BIS är klockan 16.00. Matchen sänds på sportexpressenplay.se, nsd.se och kuriren.nu.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email