Sebbe

Wigerbäck inför Frej: ”Går in med en skön känsla”

Under söndagseftermiddagen väntar en ny bortamatch för herrlaget. Den här gången mot tabellåttan IK Frej, ett lag som förra säsongen spelade i Superettan. ”Vi måste sitta ihop defensivt”, säger Sebastian Wigerbäck.

På hemmaplan är IFK Luleå obesegrat i fyra raka matcher. Men på bortaplan har det gått desto tyngre. Senaste trepoängaren utanför Luleås kommungräns kom mot Nyköpings BIS 12 augusti.

− Även om det har varit lite ovant att spela i Arcus så har vi hittat en ganska skön känsla på hemmaplan. Då har vi också lyckats ta fyra av sex möjliga här. Mot Karlstad får vi framförallt ta med oss den defensiva insatsen, där vi trots en ganska dålig insats överlag, får med oss poäng, säger Sebastian Wigerbäck.

En vecka har gått sedan senaste matchen. En viktig poäng bärgades på hemmaplan mot Karlstad, trots en relativt svag insats från IFK Luleå.

− Skönt att få vila litegrann från matchspel. Träningsveckan har varit bra med en bra intensitet. Det har varit ganska hett på träningarna och det är vad man behöver inför en match. Ett högt tempo. Det känns bra, säger han och fortsätter:

− Frej är ett bra lag och det kommer att bli en tuff match. Ett lag som spelar ganska likt Gefle och det lär bli en liknande matchbild som vi hade där. Det innebär en del att kriga rent defensivt. Det gäller att vi sitter ihop och tar vara på omställningslägena.

Wigerbäck, som startat tolv matcher i Ettan i år, spelade 88 minuter i hemmamatchen mot Frej för snart två månader sedan.

− Vi tappade ledningen två gånger här hemma. Leder med både 1–0 och 2–1, men lämnar med noll poäng. Det var så klart surt. Men vi vet om vi gör en bra match på söndag så går det vägen. Det är ett bra lag, men vi är också ett bra lag. Vi har gått starkt på slutet och går in med en väldigt skön känsla.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email