DSC_7252

Wigerbäck: ”Vi ska hitta tillbaka till formen”

Det är dags för semifinal av Coop Norrbotten Cup. Herrlaget möter Notvikens IK på Tunavallen. ”Det gäller bara att vi får fram det under matchen, så ska det förhoppningsvis gå vägen”, säger Sebastian Wigerbäck.

Efter avancemanget i kvartsfinalen mot IFK Kalix för ett par veckor sedan blev herrlaget klara för semifinal mot Notvikens IK.

Trots att det skiljer två divisioner mellan IFK Luleå och Kalix, blev matchen jämn. Men där vi vann med 2–1.

— Jag skulle inte säga att vi underskattar dem, men man är mer van att ha mycket mindre tid under matcherna. Då blir det att man kanske tar för mycket tid. Då blir man till slut av med bollen. Självklart vet vi att vi är ett bättre fotbollslag. Men det gäller att gå ut och visa det också, så vi slipper vänta fram till minut 70 med att göra något bra. Det ska börja i minut ett, säger Sebastian Wigerbäck.

Vad blir viktigt mot Notviken?

— Vi ska hitta tillbaka till den formen som vi varit i tidigare. Komma ihåg varför vi har tagit sex raka vinster. Det kommer krävas ett jävla jobb. Notas är ett bra lag. Vi vet vad vi kan. Det gäller bara att vi får fram det under matchen, så ska det förhoppningsvis gå vägen, säger ”Sebbe”.

Efter sex raka segrar i Ettan har trenden vänt, och vi har nu förlorat två raka matcher. Nu senast i helgen mot Täby med 0–3.

— Vi gick in i matchen med vetskapen om att det var gräsplan och den inte går att rulla boll på lika bra som Nyabvallen. Det hade vi ju i bakhuvudet. Vi är ändå inte där mentalt eller fotbollsmässigt. Det speglar matchen, med tanke på att vi inte gör det vi ska. Vi tar inte jobbet. Passningarna studsar snett. Allt är bara fel känns det som, säger Sebastian Wigerbäck.

Varför blir det så tror du?

— Det kan vara så, att det har gått så pass bra på senaste att vi har glömt bort varför det har gått så pass bra. Glömt bort grunderna. Det krävs disciplin och att inget kommer gratis.

Wigerbäck gjort sina första starter i Ettan under de två senaste matcherna.

— Det klart att det är kul att få starta. Det är därför vi tränar. För att få spela matcher. Sen måste jag säga att det har varit ovant att spela 90 minuter när man har varit skadad, sen fått göra lite inhopp här och där. Det är så mycket man vill på fotbollsplanen, men få ut så pass lite. Nu när vi har förlorat två i rad så är inte självkänslan på topp. Det gäller att hitta tillbaka till sitt eget spel. Börja med grunderna.

Dela detta inlägg:
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email